Rozeknop speelt ‘De bende van vier maal zeventig’

De cultuursector leeft weer op. Mensen gaan weer naar het theater en dus begon het bij de spelers van toneelvereniging ‘De Rozeknop’ uit Hoogkarspel weer te kruipen: het bloed waar het niet gaan kan.

Er werd een komisch stuk ingestudeerd van Rien Buunk met de naam ‘De bende van vier maal zeventig’. De regie is in de bekwame handen van Marc Appelman en souffleuse is Yvonne Beckrop. Waar de titel van het stuk nog enigszins mysterieus aandoet en u doet denken aan een groep criminelen, zult u verrast zijn dat het gaat over vier bewoners van een verzorgingstehuis: Willem, Katrien, Albert en Matthieu.

Alle ingrediënten aanwezig
Zeer eigentijds hebben ze alle vertrouwen in de regering opgezegd door torenhoge gasprijzen, kortingen op uitkeringen en pensioenen en bezuinigingen op, ja op wat eigenlijk niet?
Willem (Jos Molenaar) komt met het idee op de proppen om een bank te gaan overvallen en hoewel iedereen hem in eerste instantie voor gek verklaart, besluiten ze het uiteindelijk toch te gaan doen. Katrien (Karin Koomen) heeft ze niet allemaal meer op een rijtje, maar kan toch verrassend scherp uit de hoek komen en voormalig inbreker Matthieu (Gerard Vonk) weet natuurlijk wel van wanten als het op bankovervallen aankomt. Albert (Boy Buysman) heeft als gewezen politieagent meerdere contacten en kan zich prima verwoorden. De juiste ingrediënten voor een geslaagde kraak.

Lastige vragen
De directeur van het verzorgingstehuis Klaas (Frank Bosma) houdt de bende van vier maal zeventig nauwlettend in de gaten en wil niets liever dan ze betrappen op een stommiteit. Samen met verpleegkundige Ansje (Hanneke Sasbrink) probeert hij zo snel mogelijk van dit viertal af te komen. Als dan ook nog eens rechercheur van politie Nelly van Eck (Emmie Homan) op de proppen komt en hele vervelende vragen begint te stellen, wordt de grond wel erg heet onder de voeten van het fabuleuze viertal. Ze hebben een ijzersterk plan nodig om hun opzet te doen slagen.

Kom kijken
U bent van harte welkom op vrijdag 24 maart of zaterdag 25 maart 2023, aanvang 20.00 uur
Locatie: Restaurant Bantam in Hoogkarspel. Kaarten zijn te reserveren via: toneelverenigingrozeknop@hotmail.com. Het is mogelijk om te betalen met pin.