Ronde Tafel 130 Drechterland verrast korenmolen Ceres

Dit jaar organiseerde RT130 voor de derde keer een pubquiz in de voetbalkantine van FC Medemblik. De opbrengst van deze quiz gaat naar een goed doel.

Dit jaar is gekozen voor de door brand verwoeste korenmolen Ceres in Bovenkarspel. De molenaars vertelden, voordat de quiz begon, over de staat van de molen en de werkzaamheden die moeten gebeuren om de molen weer in alle glorie te laten draaien.

De Ronde Tafel 130
De Nederlandsche Tafelronde is een vereniging voor mannen tussen de 18 en 40 jaar. Mannen die onderlinge vriendschap hoog in het vaandel hebben staan. Die zich willen blijven ontwikkelen en ontplooien. En ondertussen hun expertise en tomeloze energie in willen zetten voor het goede doel

Geen ongeluksdag
Door coronamaatregelen vond de uitreiking jl vrijdag de 13de plaats. Een ongeluksdag? niet voor korenmolen Ceres. De molenaars werden blij verrast met een cheque van ruim € 5000. Dit bedrag zal gebruikt worden voor herstel van de molen.Een mooie bijkomstigheid is dat dit bedrag overgemaakt wordt naar het molenfonds, zodat de opbrengst via het Prins Bernhardcultuurfonds nog eens verdubbeld zal worden. Wilt u ook meedoen met de verdubbelaar google dan: “molenfonds/ceres van molensteen tot meel”

De molenaars en de eigenaar van de molen “Stichting de Westfriese Molens” bedanken iedereen, in het bijzonder RT130, voor de geweldige ondersteuning.