Rock aan de plas op Schier(monnikoog)

Na het grote succes van het Woodstock festival tijdens Hoogkarspel700, werd dat festival het vorige jaar nog eens dunnetjes overgedaan op het prachtige Schiermonnikoog.

Op een idyllische plek aan de Berkenplas krijgt het op 3 september a.s. een vervolg wat geheel in het teken zal staan van Live Aid. Wie herinnert zich dit benefietconcert niet, welke in 1985 in zowel het Wembley Stadium te London als in het JFK Stadium van Philadelphia werd gehouden. De enorme opbrengst was voor Ethiopie, waar toen hongersnood heerste.

Optredens toen
Op het netvlies staan nog de grote bands en artiesten welke daar hebben opgetreden: David Bowie, Status Quo, Ultravox, U2, Sting, Dire Straits, Queen, The Who, Paul McCartney, Led Zeppelin, Black Sabbath, Crosby, Stills, Nash & Young, Elton John, Madonna, Bob Dylan, Clapton, Santana om er een paar te noemen.

Optreden nu

Een selectie van alle daar gespeelde nummers worden nu door Hoogkarspelse, West-Friese en Twentse topmuzikanten ten gehore gebracht. De line-up bestaat uit Challenge, Voice Over, Carpet Burns met gast gitarist en eilandbewoner Tjerk Dijkstra. Verder Diamond Dogs uit Hoorn welke David Bowie gaat doen en de band Twenty-Five welke zoals de naam al zegt uit Twente komt. Reden genoeg om te komen genieten van heerlijke muziek op een prachtige locatie. Tickets zijn nog te verkrijgen middels Rockaandeplas.nl – vol is vol.