Rigtershof bruist van activiteiten

Bijschrift foto schildergroep van links naar rechts: v.l.n.r. Bart Klepper, Leida Hauwert, Cor Hagens (met Molly de hond), Cor Dekker, Tiny v.d. Mey, Ria Schilder, Gerard de Munnik, Aukje Weeteling, Marja v.d. Oever, in de rolstoel Helena Gieltjes en Joke de Wit.

In Rigtershof is er dagelijks van alles te doen. Uiteraard voor de bewoners, maar wist u dat ook u kunt deelnemen aan diverse activiteiten? “Vindt u het leuk om eens deel te nemen aan het sjoelen of jeu de boules, bent u gek op zingen of heeft u plezier in het spelen van gezelschapsspellen. Bij het Rigtershof is van alles te doen. Het bruist hier van de activiteiten!”
Leida Hauwert is dagbestedingscoach en samen met haar collega Anja Wagemaker en de hulp van veel vrijwilligers zorgt ze voor de activiteiten. “We proberen zoveel mogelijk verschillende activiteiten aan te bieden. Niet iedereen wil meedoen, maar dat hoeft ook niet. Wat we heel leuk vinden is, als de (buurt)bewoners uit Stede Broec ook meedoen. Dat kan bij tal van activiteiten en zo komt er meer contact met buiten.”

Volop keus
“Om u een idee te geven van de mogelijkheden: op winterse dagen kunt u meedoen met sjoelen en ’s zomers een potje jeu de boules spelen, het hele jaar door koersbal of samen zingen. Creatief is er de mogelijkheid om deel te nemen aan het bloemschikken of het schilderen. Er wordt één keer per maand een filmavond georganiseerd. Er worden ook wekelijks gezelschapsspellen gespeeld en één keer per maand is er de Bingo. U kunt meedoen met de meer-beweeg-oefeningen en voor een groep (alleen bewoners) is er zelfs een zwemactiviteit. Te veel om op te noemen en de meeste activiteiten worden begeleid door één of meer vrijwilligers.”
Schilderen en meer
Op vrijdagochtend is er een creatieve groep bezig met teken en schilderactiviteiten onder leiding van vrijwilligers Marja v.d. Oever en kunstenaar Cor Hagens. Cor vertelt:” Het is ontzettend leuk om met een groep creatievelingen bezig te zijn. Ze schilderen en tekenen, elk op zijn eigen niveau. Sommigen hebben echt talent, anderen hebben er vooral veel plezier in. Dat mag allemaal. Daarnaast dragen wij af en toe projectjes aan. Zo zijn we nu bezig met bloempotjes en schaaltjes inpakken die we de afgelopen tijd beschildert hebben. Er aan zit een –door mij gedrukt- kaartje met een persoonlijke groet van de kunstenaar of kunstenaresse.
We noemen onze deelnemers –vanwege hun leeftijd- de oude Hollandse meesters.”
Bewegen is leuk
Onder leiding van Ellen van der Elst is er een groep mensen bezig met aangepast bewegen. Ellen vertelt: “Stilzitten is voor niemand goed. Als het bewegen een beetje minder makkelijk gaat, zijn er nog steeds genoeg leuke oefeningen te bedenken om in beweging te blijven. Dat is gezond, maar het is vooral heel gezellig. De opdrachten verzin ik en we zetten er gezellig een muziekje bij aan. Iedereen kan meedoen! Het plezier staat voorop.”
Meer info
Rigtershof zoekt altijd naar vrijwilligers en daarvoor kunt u zich melden aan de balie, zij helpen u dan verder. Wilt u deelnemen aan een activiteit dan kunt u mailen naar leida.hauwert@omring.nl o.v.v. deelnemen activiteit. Wilt u meer zien van het werk van kunstenaar Cor Hagens neem dan een kijkje op de website www.corvrijekunst.nl