Reddingsbrigade weer in actie voor 3FM Serious Request

REDDINGSBRIGADE DE STREEK
in actie voor 3FM SERIOUS REQUEST

Stede Broec – Wereldwijd zijn meer dan 4 miljoen familieleden elkaar kwijt door ramp of conflict. In de week voor Kerst haalt NPO 3FM in samenwerking met het Rode Kruis geld op om ouders en kinderen te herenigen.
Ook dit jaar zetten reddingsbrigades uit heel Nederland zich in voor 3FM Serious Request onder de naam ‘Serious Rescue’. De reddingsbrigades oefenen op deze manier ook het samenwerken, het verplaatsen en het organiseren van onderdak en voeding. Bovendien leren de leden van de verschillende reddingsbrigades elkaar goed kennen. Zo helpt het ene goede doel het andere.
Reddingsbrigade De Streek uit Stede Broec is al vanaf het begin, in 2010, bij Serious Rescue betrokken en zal ook nu weer met 2 reddingsboten een driedaagse vaartocht van ruim 100 kilometer ondernemen. Zondagochtend 17 december start de tocht in Meppel en dinsdagmiddag 19 december komt het lange lint van oranje reddingsboten aan in Apeldoorn bij het Glazen Huis. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf en bijdragen van leveranciers, zodat een zo groot mogelijk bedrag ten goede kan komen aan het goede doel. Vorig jaar hebben ze een prachtig bedrag van 30.000,- kunnen overhandigen aan de 3FM dj’s. Wilt u ook sponsoren maak dan uw donatie over naar NLRABO 0383 3042 40 t.n.v. Reddingsbrigade De Streek onder vermelding van Serious Rescue 2017.
Op de Facebookpagina van Reddingsbrigade De Streek is de tocht (bijna live) mee te beleven. Meer informatie is nu al te zien op www.seriousrescue.nl