PVDA/GL Stede Broec haakt in op de woorden van de Burgemeester

Streekhof De Bibliotheek Stede-Broec
PVDA/GroenLinks: Burgemeester, boter bij de vis voor Streekplein

De PVDA/GROENLINKS fractie haakt donderdag 25 januari aanstaande aan bij de uitspraak van burgemeester Wortelboer voor meer evenementen op het Streekplein in Stede Broec. Daartoe wordt een motie ingediend om geld vrij te maken, om samen met de ondernemers en bijvoorbeeld Stadsplein en de bibliotheek te komen tot meer evenementen op het Streekplein.
PVDA/GroenLinks fractievoorzitter Yvonne Koopen legt uit: “we hebben in april het plein geopend en we zien dat het plein veel mensen aantrekt die er bijvoorbeeld een ijsje eten. Wij willen dat er ook culturele of culinaire activiteiten op het plein worden georganiseerd. Voor de inwoners van Stede Broec, door de inwoners van Stede Broec, maar wel afgestemd op de activiteiten in het Streekhof zelf.” PVDA/GroenLinks hoopt dat andere organisaties in en rond het centrum deze activiteiten willen ondersteunen. Koopen: “Stadsplein organiseert al de straatspeeldag en ook het NK-knikkeren voor kinderen, maar je kan ook denken aan een kerstmarkt, een culturele markt rondom de kaartverkoop van het Postkantoor of een culinaire markt met streekproducten. Laten we samen met de ondernemers en betrokken organisaties werken aan een agenda voor ons mooie plein.”
PVDA/GroenLinks wil hiervoor in eerste instantie een bedrag van € 15.000 euro voor aanwenden vanuit het budget “Centrumontwikkeling”. Koopen: “De burgemeester heeft in zijn nieuwjaarstoespraak de wens uitgesproken voor meer activiteit. Wij vinden dat de gemeente hier het initiatief in kan nemen in eerste instantie, maar andere partijen moeten wel meedoen en uiteindelijk het stokje overnemen. We willen het college hiermee opdracht
geven dit verder uit te werken zodat we komende zomer al meer activiteiten kunnen zien.”