Pupillentoernooi Stg Solid Aqua

Pupillen van Solid Aqua houden de moed er in. Foto: Joke Kraakman

Schaatstrainingsgroep (Stg) Solid Aqua organiseert ieder jaar een eigen pupillentoernooi. De eerste zaterdag van januari staat altijd garant voor veel blije gezichten. Wat maakt het Stg Solid Aqua pupillentoernooi zo bijzonder? Alle pupillen van Solid Aqua mogen meedoen aan dit toernooi en dat doen ze dan ook massaal.

Daarnaast worden er de afgelopen jaren ook nog pupillen uitgenodigd van verenigingen uit o.a. Friesland en Dronten en pupillen van andere verenigingen die op de ijsbaan De Westfries in Hoorn trainen. Op deze manier kan er eens tegen andere kinderen gestreden worden. Er zijn mooie bekers te winnen in verschillende categorieën.

Per leeftijdscategorie
Pupillen behoren zich normaal gesproken te kwalificeren voor een nieuwe langere afstand. Je mag bijvoorbeeld pas een 500 meter rijden als je de 300 meter onder de 38 seconden kan rijden. Bij het Stg Solid Aqua pupillentoernooi is dat niet zo. De afstand die de pupil mag rijden hangt bij deze wedstrijd af van de leeftijdscategorie waarin je schaatst. Zo kan het gebeuren dat pupillen voor het eerst een 500m mogen rijden. Dan moet je opeens van baan wisselen tijdens een wedstrijd. Hoe moet dat en waar moet dat dan? Hartstikke spannend en superleuk natuurlijk om weer een stapje verder te komen met het wedstrijdschaatsen.

Corona beperkt
Op 2 januari 2021 stond het 15de pupillentoernooi op het programma. Helaas kan deze niet doorgaan vanwege corona. Zodra het weer kan gaan we het toernooi zeker organiseren. We zijn sowieso wel heel erg blij dat we mogen blijven trainen. Het is duidelijk dat de kinderen heel veel plezier hebben en wat gaan ze vooruit! De trainers zijn dan ook zeer trots op deze groep.

Gratis meetrainen
Ben je tussen de 7 en 13 jaar oud en je kan al een rondje schaatsen? Kom dan in januari twee keer gratis meetrainen. Voor aanmelden of voor meer informatie mag je mailen naar saledenadm@gmail.com. Je kunt ook een kijkje nemen op onze site www.solidaqua.nl of bezoek onze pagina’s op Facebook en Instagram.