De praktijk die zich aan de noordzijde van winkelcentrum ’t Streekhof bevindt heeft vier aparte behandelruimtes en een ruime wachtruimte. In het pand zijn Kees Scheer (osteopaat) en Fleur Beemster (psychosomatisch- en algemeen Oefentherapeut) gevestigd. De nieuwste aanwinst van Praktijk de Tuin 29 is een bekende naam: Laurens Scheer. Hij zal als afgestudeerd osteopaat het vakkundige team van de praktijk komen versterken.
Bij Praktijk de Tuin 29 kunt u terecht met klachten die het bewegen belemmeren. “Van rug-en schouderklachten tot een tennisarm, de vraag is niet alleen wat uw klacht is maar ook waar die vandaan komt. Of uw klacht beter door de osteopaat of door de oefentherapeut behandeld kan worden hangt af van de oorzaak van de klacht. Met alle expertise in Praktijk de Tuin 29 kunnen we uw klacht ook vakkundig bekijken en een oplossing bieden.”
Blijf niet met klachten lopen
Als medicijnen niet helpen of u na operaties klachten houdt, kan osteopathie een uitkomst bieden. Het lichaam wordt door de osteopaat bekeken als één geheel. ‘Osteopaten onderzoeken niet meer alleen het gebied waar de klacht optreedt, maar het hele lichaam. In tegenstelling tot de fysiotherapie leg je verbanden tussen gewrichten en organen. Daar, waar je de oorzaak aantreft, ga je aan het werk. Organen in de buik kunnen problemen in het spierstelsel geven. Door de buik te behandelen, herstel je de spierspanning in de rug, schouder en nekregio. Daarvoor is kennis nodig van anatomie, neurologie en fysiologie. Ook huilbaby’s kunnen hier terecht voor behandeling. Vaak is na één of twee behandelingen duidelijk resultaat te bemerken.” Kees vult aan: “Blijf niet lopen met klachten, u heeft geen verwijzing nodig en we helpen u graag van uw klachten af.”
Manuele geneeswijze
Behandelingen door een osteopaat zijn erop gericht dat de herstellende en genezende werking van het eigen lichaam wordt aangesproken. De behandelingen worden met de handen uitgevoerd, er komen geen apparaten of medicatie bij kijken. Osteopathie valt daarom zoals men dat noemt onder de manuele geneeswijzen. Osteopathie kan gecombineerd worden met andere therapieën.
Nieuws over Laurens
Laurens Scheer is recent afgestudeerd als osteopaat en heeft zich nu bij de rest aangesloten. “Het was niet vanzelfsprekend dat ik een soort gelijkend beroep als mijn ouders zou kiezen. Na mijn vwo koos ik dan ook voor iets heel anders en heb ik een jaar Bestuurs- en Organisatiewetenschappen aan de VU gestudeerd. Al snel wist ik dat ik deze opleiding niet bij mij paste en besloot ik de opleiding tot osteopaat te gaan doen bij het Sutherland College. Met mijn diploma op zak en op de hoogte van de nieuwste inzichten ben ik klaar voor mijn cliënten. Binnen de praktijk heb ik mijn eigen behandelruimte en de mogelijkheid om ook in avonduren en weekenden mensen met klachten te helpen.”
De ervaring van Kees
Kees begon als zijn carrière als fysiotherapeut. Zich verder ontwikkelen betekende voor Kees een studie Osteopathie volgen. Sinds 2000 is hij gevestigd aan de Tuin 29 te Bovenkarspel. Kees blijft zich bijscholen, zo ging hij verder met Geïntegreerde Technieken. Deze methode, biedt vanuit embryologie een verklaring tussen het orgaan- en het skeletsysteem. Maar Kees is nog niet klaar! “Momenteel ben ik in de eindfase van de specialisatie Sportosteopathie. Mijn stages ga ik lopen bij teams van FC Barcelona of Bayern München. Vele topsporters weten inmiddels de weg naar onze praktijk te vinden.”
Wat is oefentherapie?
De oefentherapeut is expert op gebied van houding en beweging. De handeling bestaat uit oefeningen en advies ter vermindering en voorkoming van klachten en richt zich op een optimale manier van bewegen. Zie uw oefentherapeut als uw beweegcoach! Fleur heeft zich ook gespecialiseerd in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson en is sinds 2009 aangesloten bij het multidisciplinaire netwerk ParkinsonNet.
Het probleem achter de klacht
Fleur is ook psychosomatisch Oefentherapeut en slaapoefentherapeut. Sinds 2014 heeft zich aangesloten bij het Netwerk Psychosomatiek Nederland en het Netwerk Slaapoefentherapie. Bij deze specialisaties wordt er gekeken naar het probleem achter de klacht. “Veel mensen komen naar mijn praktijk met stress gerelateerde klachten. Door middel van ontspanningsoefeningen en gesprekken worden de klachten behandeld.” Naast haar werk volgt Fleur de Master Fysiotherapie & Innovatie in Beweegzorg aan de Hogeschool Utrecht. Een mooie uitdaging!
Vergoedingen
Omdat de osteopaten aangesloten zijn bij het N.R.O. (Nederlands Registratie voor Osteopathie), kunnen de patiënten de behandelingen gedeeltelijk vergoed krijgen vanuit de aanvullende verzekering. Ook de De oefentherapeut is aangesloten bij de V.v.O.C.M. (Vereniging voor Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck) heeft contracten met alle zorgverzekeringen waardoor de behandelingen vergoed worden. Kijk welke vergoedingen voor u van toepassing zijn.