Plek vol liefde, verdriet en veerkracht

In Het Postkantoor wordt met grote regelmaat toneel geprogrammeerd naast cabaret, concerten en films. Je kunt je hart ophalen aan pop en klassiek, nieuwe namen en grote namen, voor jong en oud.

Op 15 april komt Mohammed Azaay samen met het Amsterdams Andalusisch Orkest met een toneelvoorstelling die je diep in het hart raakt. ‘Jihad van liefde’is gebaseerd op het gelijknamige boek van David Van Reybrouck (bekend van de bestsellers Congo en Revolusi).

Jihad van Liefde
Van Reybrouck schreef het aangrijpende verhaal op van Mohamed El Bachiri. Deze metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016. Als Marokkaan en moslim was hij in de ogen van sommigen een potentiële dader, maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct na de tragedie volgde. Over hoe hij deze verschrikking heeft ervaren en er een positieve draai aan probeerde te geven vertelt dit aangrijpende stuk. Een muzikaal verhaal.
Positieve context
Jihad betekent eigenlijk inzet voor een waardig doel, gekoppeld aan het woord liefde krijgt het een positieve context. Een verhaal over diepe rouw, vergeving en geloof. Het indrukwekkende boek en zijn inspirerende en hoopvolle oproep tot medemenselijkheid in interviews op televisie gaven uitdrukking aan zijn liefde, verdriet en veerkracht.
Liefde, pijn en verzoening
Gespeeld door acteur Mohammed Azaay, is ‘Jihad van Liefde’ een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

Groots theater over liefde, verdriet en veerkracht in Het Postkantoor, kom ook op 15 april 2023 om 20:00 uur, toegang €20,00 CJP €18,50