Peuterschool De Woelwaters bestaat 50 jaar!

Op 13 juni was het zover, deze gezellige Hoogkarspelse peuterschool vierde zijn 50 jarig bestaan. Dit werd vrijdagmiddag 11 juni met de peuters gevierd.
Op het feestelijk versierde schoolplein konden de kinderen activiteiten doen als cakejes versieren, schminken, limonade-koe ‘melken’, schatgraven, eendjes vissen en als klap op de vuurpijl was er een grote ballenbak om in te spelen. Wat een plezier!
Spelenderwijs wijzer
Waar de locatie van Kappio De Woelwaters zich alweer 17 jaar in brede school ‘Het Reigersnest’ bevindt, was dit voorheen jarenlang aan de Julianastraat op de plek waar nu de bibliotheek staat. Eerst in een houten-, later in een nieuwgebouwd stenen gebouw. Momenteel spelen er 60 kinderen per week, die allen minimaal twee keer per week een dagdeel komen. Onder leiding van de pedagogisch medewerkers worden de peuters spelenderwijs wijzer!
Uit de oude doos
Naast de feestelijkheden voor de kinderen zijn er 4 ‘oudgedienden’ op visite geweest. Verhalen over hoe het er 50 jaar geleden aan toe ging werden verteld, oude foto’s en liedjes werden uit de oude doos gehaald! Mede dankzij het stralend mooie weer werd het een onvergetelijke middag!