PET Events breidt uit naar WF Oost

Vandaag is het een drukte van belang bij sporthal de Kloet in Grootebroek. Hier wordt vandaag het eerste PET event van Oostelijk West-Friesland gehouden.
Het Promotie Event Techniek (PET) is georganiseerd voor ruim 1100 leerlingen van de groepen 7 van scholen uit de regio. De leerlingen kunnen hier kennis maken met techniek en wetenschap in de breedste zin van het woord.
Veel te doen
Er is een Tech-plein, een Technobus en een pop-up W&T-Café van de stichting Junior IOT. Daarnaast staan er diverse regionale bedrijven en organisaties met een stand. Zelf een robot programmeren of leren solderen, hoe laat je een lamp branden en hoe krijg je warm water uit de kraan? Behalve kijken, kunnen de leerlingen vooral ook veel zelf doen!
Techniek heeft de toekomst
Iedereen wil wonen, autorijden en na het sporten een warme douche nemen. Dat lijkt allemaal heel gewoon. Maar hoe bouw je een huis, heeft een automonteur echt altijd vieze handen en hoe werkt een C.V. eigenlijk? In de techniek zijn vele banen en vacatures genoeg, handige handen kunnen hier snel aan de slag. De mogelijkheden zijn enorm divers en veelzijdig, wie weet is het wel wat voor jou? Om te kunnen kiezen, moet je eerst weten wat er te kiezen valt!
Samenwerking
Scholen van de stichtingen Present, SKO West-Friesland, SKO de Streek en KopWerk zijn betrokken bij de organisatie van dit event. Zelfstandige scholen zijn ook welkom tegen betaling van een vast bedrag. De gemeenten en de provincie steunen dit initiatief.
Volgend jaar weer?
Gezien het enorme enthousiasme van de deelnemers én bezoekers is dit PET event zeker voor herhaling vatbaar. Wie meer wil weten neemt een kijkje op www.petevents.nl of mailt naar westfriesland@petevents.nl. Daar vinden scholen ook lesmaterialen om ook na het bezoek een vervolg te kunnen geven aan Techniek en Wetenschap in de klas. Wie weet zien we u volgend jaar ook met uw klas? Of reserveer een stand voor uw organisatie.
Mis niks en volg PET West-Friesland ook op Facebook https://www.facebook.com/PETWestFriesland/