PERSBERICHT Het jaar afsluiten met een grote glimlach

Beeldmateriaal - bijgevoegd beeldmateriaal is rechtenvrij te gebruiken bij plaatsing van een artikel n.a.v. dit persbericht. Op de foto: leerlingen hebben zin in de activiteitendagen (foto door Ed Haakman).

Persbericht, vrijdag 25 juni 2021

Voor scholieren is het afgelopen jaar vanwege de coronamaatregelen een moeilijk jaar geweest. Het Martinuscollege in Grootebroek grijpt de versoepelingen aan om het schooljaar voor de leerlingen groots af te sluiten. Donderdag 1 en vrijdag 2 juli 2021 organiseren zij activiteitendagen voor de leerlingen; twee dagen boordevol creatieve, sportieve en leuke activiteiten.

Ombuigen
“Tijd voor positieve berichten en een grote glimlach op het gezicht van de leerlingen”, aldus Ed Haakman, leraar lo en een van de organisatoren van de activiteitendagen. “Het online les volgen, het gemis aan sociale contacten en activiteiten en de sombere berichtgeving in de media is voor leerlingen niet makkelijk geweest. Nu de leerlingen weer op school zijn, zie je ze ook echt opleven. Wij willen de nare bijsmaak van dit gekke coronajaar ombuigen naar mooie herinneringen”.

Massaal inschrijven
Leerlingen hebben kunnen aangeven welke activiteiten ze willen doen. Op het programma staat suppen, sieraden maken, sporten, karten, klimmen, paintballlen, koken en nog veel meer. Er is veel keuze zodat er voor iedere leerling aansprekende activiteiten zijn. Leerlingen mogen meerdere activiteiten doen en er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Haakman: “Er is massaal ingeschreven op de activiteiten dus dat laat zien hoe enthousiast de leerlingen hierover zijn. We hebben er dan ook allemaal heel erg veel zin in”.