Passion met het Driebankoor

Venhuizen – – Op zondag 25 maart 2018 om 15:30 uur zal het Driebankoor de sfeervolle Passiecantate ‘Olivet to Calvary’ en Mendelssohns’ ‘Psalm 42’ ten gehore brengen in de NH-kerk / Cultureel Centrum De Triangel in Venhuizen.

“In deze tijd van het jaar klinken door heel Nederland Bach’s Mattheus Passion of Johannes Passion. Het Driebankoor heeft echter gekozen voor de toegankelijke en fraai getoonzette passiecantate van Maunder.” vertelt Lilian Vroling, secretaris van het Driebankoor. “Vijf jaar geleden heeft het Driebankoor voor het eerst dit ontroerende muziekstuk uitgevoerd. Omdat het door het publiek zo bijzonder goed ontvangen werd is er besloten om ‘ Olivet to Calvary’ dit jaar nogmaals ten gehore te brengen. De luisteraar wordt in dit muziekstuk meegevoerd van de triomfantelijke intocht in Jeruzalem naar het tragische einde op de Calvarieberg. De expressieve solo’s, gezongen door tenor Walther Deubel, bariton Hans van Niekerk, en de koorpartijen worden afgewisseld met ingetogen hymnes. In aansluiting bij dit passiestuk zal het Driebankoor met sopraan Sabine Kirsten Mendelssohns’ muzikaal verwoorde Psalm 42 ten gehore brengen, wat prachtig aansluit in de sfeer van dit concert. Het koor en de solisten worden begeleid door niemand minder dan Aarnoud de Groen op het orgel en Peter Bontje aan de vleugel. De koordirectie is in de vertrouwde handen van dirigent Jan Verhoef.”

Het concert begint om 15.30 uur. De kerk gaat open om 15.00 uur. De NH-kerk vindt u aan de Kerkweg 113 in Venhuizen. De toegangsprijs is € 17,50 inclusief consumptie. In verband met het aantal plaatsen raden wij u aan te reserveren. Dit kunt u doen via het secretariaat van het Driebankoor -0228-561798- ; info@driebankoor.nl of via de website www.driebankoor.nl