Passie voor snelheid bij fotograaf Ronald Koorn

Hij is pas 18 jaar en nog maar net begonnen bij het Grafisch Lyceum in Rotterdam, maar ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij zijn eerste opdrachten als fotograaf al binnen. Want zijn talent om beelden op een bijzondere wijze vast te leggen op ‘de gevoelige plaat’, dat viel op.

Ronald Koorn heeft zijn jeugd in Venhuizen doorgebracht. Na basisschool ’t Padland en een vervolgopleiding op het Martinuscollege in Grootebroek moest hij de keus maken. Wat wil ik worden? “Die vraag was nog niet zo makkelijk te beantwoorden en ook een beroepskeuzetest wees niet naar één speciale richting. Iemand wees mij toen op de opleiding Grafisch Lyceum in Rotterdam. Eigenlijk is Mike -die deze reactie plaatste via social media- dan ook ‘degene die de schuld heeft dat mijn hobby nu escaleert’,” lacht de vriendelijke jongeman.

Hobbyfotograaf
Als tiener van een jaar of 15 begon Ronald wat te fotograferen, ‘gewoon als hobby’. “Ik ging regelmatig op pad met vrienden en mijn camera nam ik eigenlijk altijd wel mee. Al doende leer je en op de beelden die ik maakte kreeg ik regelmatig leuke feedback. Op Instagram ging ik foto’s delen en ook daar kwamen leuke reacties op. Onder andere van Mike dus. Zo ben ik nu op het Grafisch Lyceum als opleiding terecht gekomen.”

Passie voor snelheid
De grootste passie van Ronald ligt bij beweging en snelheid. Zijn droom is om bij de autosport -bijvoorbeeld op circuit Zandvoort- aan de slag te kunnen als fotograaf. Uiteindelijk is het ultieme doel de Formule 1, maar de weg er naar toe begint bij karten, motoren, DTM-races en alles wat daar verder bij komt kijken. “Na de foto van het ziekenhuispersoneel heb ik contact gehad met de Streker en nu mag ik af en toe op pad voor een leuke reportage. Dat is een kans die ik heel erg waardeer en uiteraard met beide handen aangrijp,” aldus Ronald. “Uiteraard hoop ik dat er binnenkort een (auto of motor)coureur zich meldt voor een leuk artikel in deze krant. Dan kom ik met mijn camera om een schitterende plaat te schieten! Kan ik mijn talent gebruiken om zijn of haar talent vast te leggen op bijzondere wijze. Ik heb er nu al zin in. ”

Het hele artikel leest u in de Streker van 17 juni 2020 en digitaal via www.streker.nl