Paramedisch centrum Re-aktief over in nieuwe vakkundige handen

Wij dragen het stokje over aan Kevin Schouten en Erik-Jan Bielsma. Jos Laan was helaas verhinderd. Foto: Hoekstra Grootebroek.

Per 1 januari 2022 wordt het paramedisch centrum Re-aktief in Stede Broec overgenomen door het huidige maatschap lid Kevin Schouten uit Bovenkarspel en zijn maat Erik-Jan Bielsma uit Enkhuizen.
De huidige eigenaren René Peerdeman en Jos Laan stappen op die datum na 30 jaar uit de maatschap. René volledig gaat stoppen en Jos zal als fysiotherapeut en acupuncturist nog 3 dagen als zelfstandig werknemer aan de praktijk verbonden blijven.
Re-actief opgericht
Na 10 jaar in het Nicolaas Verpleeghuis te hebben gewerkt zijn Jos en René 30 jaar geleden begonnen met de zelfstandige praktijk voor fysiotherapie en acupunctuur aan de P.J. Jongstraat in Lutjebroek. 20 Jaar geleden namen zij het oude kruisgebouw aan de Zesstedenweg 338 te Grootebroek over en werd de praktijk voor actieve revalidatie het Paramedisch centrum Re-aktief opgericht.
Zelf werken aan herstel
Door de grote oefenruimte en aanbod aan trainingsapparatuur alsmede een deskundige begeleiding, groeide Re-aktief uit tot een van de voorlopers van de actieve revalidatie waarbij het zelf werken aan je herstel centraal staat. Dit leidde tot een groeiend aantal verwijzingen van huisartsen en specialisten in de omgeving waardoor het personeelsbestand groeide. Inmiddels werken vier fysiotherapeuten bij Re-aktief, waarbij Jos Laan ook nog als acupuncturist patiënten behandelt. De praktijk kenmerkt zich door een professionele actieve, maar familiaire sfeer waarin patiënten individueel of groepsgewijs aan hun herstel kunnen werken.
Overname
Kevin Schouten werkt inmiddels alweer 10 jaar bij Re-aktief, waarvan de laatste 3 jaar als lid van de maatschap. Hij deed begin dit jaar het voorstel om samen met Erik-Jan de praktijk te gaan overnemen, voor beide partijen een gedroomde oplossing. Na uitgebreid overleg met betrokkenen en adviseurs besloten zij in oktober de maatschap en het praktijkpand over te doen aan Kevin en Erik Jan. Tezamen met de nieuwste aanwinst van de praktijk -Daniël van Vuure- vormen Kevin en Erik-Jan samen met Jos Laan, het nieuw te vormen team van de praktijk.
De nieuwste inzichten
Erik-Jan brengt ruim 10 jaar expertise mee naar de praktijk met onder andere echografie en de behandelvorm EPTE® , een nieuwe behandelvorm voor chronische peesontstekingen, waarmee Erik-Jan al vele mensen succesvol heeft behandeld. Door de overname van de praktijk komt er dus ook ruimte voor de nieuwste inzichten van het vak fysiotherapie en wordt dit gecombineerd met de actieve aanpak en laagdrempelige sfeer die men al jaren gewend is van Re-aktief.
Expertise overdragen
René gaat na 40 jaar werkzaam te zijn geweest als fysiotherapeut met vervroegd pensioen en Jos bouwt zijn carrière in de komende jaren af. Wel houdt René zich nu en in de komende tijd nog bezig met het overdragen van de opgebouwde expertise op het gebied van de actieve behandeling van chronische rugklachten en behandeling van nek-schouderklachten. Zo blijven de kwaliteit en sfeer waar Re-aktief om bekend staat gewaarborgd en zullen de twee jonge en enthousiaste eigenaren Re-aktief verder ontwikkelen naar de hedendaagse maatstaven en nieuwste inzichten op het gebied van fysiotherapie.