Orgelconcert in Westwoud

Foto aangeleverd

Op zondagmiddag 27 juni geeft organist Stephan van de Wijgert een concert op het Ypma-orgel van de Sint Martinuskerk in Westwoud.
De organist heeft voor dit orgel een prachtig programma samengesteld met werken van Bach, Mozart, Saint-Saëns, Lefébure-Wély en Pierné.

Stephan van de Wijgert studeerde orgel aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht en sloot deze studie af met het behalen van het diploma Tweede Fase in 2001. In 2007 was hij prijswinnaar op het Sweelinck-concours in Amsterdam. Sinds 2008 is hij als organist verbonden aan De Duif, de neoclassicistische kerk gelegen aan de Prinsengracht te Amsterdam. Tevens is hij artistiek leider van de Berne Abdijconcerten, de orgelserie met een eerbiedwaardige reputatie in het zuiden van ons land.

Reserveren
Het concert begint om 15.30 uur en duurt ongeveer een uur. De Sint Martinuskerk ligt aan de Dr. Nuijensstraat 78, 1617 KD te Westwoud. De toegang is gratis en na afloop wordt er een collecte gehouden waarvan wij hopen dat iedereen naar vermogen zal bijdragen. I.v.m. met de veiligheidsmaatregelen rond Corona moet u van te voren wel een plaats reserveren. Dat kunt u doen door een mail te sturen naar: m.heerink@planet.nl. U krijgt dan, i.v.m. het maximaal aantal bezoekers dat toegestaan is, een bevestigingsmail of u het concert kan bijwonen. Tevens is er van te voren is er een gezondheidscheck en dragen bezoekers binnen een mondkapje. Deze mag af als iemand zit.