Orange the world in Drechterland

De gemeente Drechterland zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich
aan bij de internationale campagne “Orange the World”. Daarom kleurt vanaf 25 november het gemeentehuis in Hoogkarspel in het oranje. Wethouder Yvonne Roos-Bakker zal om 17.00 uur het licht ontsteken. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.
Een op de drie vrouwen ervaart geweld
“Orange the World” is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes binnen de Verenigde Naties. Wereldwijd krijgt namelijk één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes.

Om daar aandacht voor te vragen hebben de Verenigde Naties 25 november benoemd als dé “Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen”. De “Orange the World”-campagne gaat op deze dag van start en eindigt op 10 december op Internationale Mensenrechtendag. Deze campagne omhelst hiermee de ’16 Days of Action’ tegen geweld tegen vrouwen.
Campagne organisatie in Nederland
In Nederland coördineren UN Women Nederland, Zonta International en de Unie van Soroptimistenclubs in Nederland, Suriname en Curacao samen de “Orange the World”- campagne.
Achtergrondinformatie:
UN Women Nederland is de Nederlandse tak van UN Women, de organisatie van de Verenigde Naties voor gendergelijkheid en empowerment van vrouwen. Het UN Women Nationaal Comité Nederland (UN Women NC Nederland) vraagt aandacht en werft fondsen voor het werk van UN Women wereldwijd.
Zonta International en de Unie van Soroptimistenclubs in Nederland, Suriname en Curacao zijn serviceclubs van actieve en ambitieuze vrouwen, die werken aan de verbetering van de positie en status van vrouwen over de hele wereld.