Opening Expositie gemeentehuis Stede Broec

De Expositie is tot eind juli te bewonderen in het gemeentehuis van Stede Broec. V.l.n.r. Diana Verver-Hilverda, wethouder Thijs Visser en Gerda Brandsma-Ooms. Foto: Hoekstra Grootebroek.

Wethouder Thijs Visser van Kunst en Cultuur opende vorige week de tentoonstelling van Diana Verver-Hilverda en Gerda Brandsma-Ooms.
Zij exposeren in juni en juli in de hal van het gemeentehuis met hun kunstwerken. Hieronder stellen de exposanten zich aan u voor:

Diana Verver–Hilverda:

‘Tekenen vond ik altijd leuk om te doen maar ik gunde mij daar geen tijd voor.
Nadat ik in 2014 ziek werd ben ik via een kennis in 2015 in contact gekomen met Ankie van Lier in Wervershoof. Ik had nog nooit een portret of dier getekend, maar met pastelkrijt lukt me dat nu wel aardig. Iedere dinsdagmorgen ga ik naar de cursus met een gezellige groep vrouwen. Voor de meesten is het een therapie en een heerlijke ontspanning. Tekenen is vooral mijn hobby, ik teken niet in opdracht, dan zit er teveel druk achter en dat wil ik niet’.

Gerda Brandsma–Ooms:

‘Ongeveer 15 jaar geleden ben ik met schilderen begonnen, zomaar uit het niets want het leek me wel leuk. Door toeval kwam ik bij Princensluis terecht. Daar hebben we met een aantal dames geschilderd, gehaakt, geborduurd en kaarten gemaakt en we hadden een gezellig club. We beoordeeld elkaars werk en gaven elkaar advies. Toen we naar het Postkantoor verhuisden kregen we ook een naam “ de kunstkring”. Via één van de dames kwam ik bij Ankie van Lier uit Wervershoof terecht. Daar kreeg ik voor het eerst les, voorheen had ik zelf maar wat aangerommeld. Bij Ankie werken we met pastelkrijt en daar is mijn liefde voor portrettekenen ontstaan. Ook vind ik het helemaal leuk om dieren te tekenen, vooral honden’.