Open dag Zorgboerderij ’t Radje

Iedereen heeft wel eens te maken met een familielid / buur/ vriend die een paar keer in de week naar een zorgboerderij gaat. Gewoon om mee te draaien in de werkzaamheden daar, om even onder de mensen te zijn of om weer structuur te hebben in het leven. Zorgboerderijen zijn hard nodig in deze tijd van hectiek, eenzaamheid en voor ouderen en andere hulpbehoevenden die langer thuis moeten blijven wonen. Een zorgboerderij geeft een mooie dag, zorgt voor een glimlach op het gezicht aan het einde van de dag. Een dag waarin er tijd is voor elkaar, voor de dieren en de natuur.
Daarnaast vraagt iedereen zich wel eens af wat is een zorgboerderij, wat gebeurd er nou op een zorgboerderij? Hoe ziet een dag er uit? Wat zijn de activiteiten die plaats vinden?
Daarom openen wij de deuren op 28 april 2018! Op deze dag kunt u ervaren hoe het er toe gaat op onze zorgboerderij. Op deze dag kunt u zien in welke omgeving de activiteiten plaatsvinden, u kunt de sfeer proeven, u kunt voelen, u kunt zien hoe er genoten wordt van onze siertuin, moestuin, kas en fruittuin. Daarnaast kunt u genieten van onze boerderijdieren en we bestaan 28 april precies 1 jaar!
Op onze Open dag kunt u ook een kijkje nemen in de zelfmakerij waar onze pindakazen, courgette op zuur en jammen worden gemaakt o.a. met hulp van de cliënten van de zorgboerderij. U kent ons vast wel van Évlac Pindakaas, op deze dag wordt het nieuwe logo gelanceerd van dit mooie merk Évlac.
In combinatie met deze zelfmakerij hebben we een heuse zelfmaakmarkt georganiseerd, waar diverse andere zelfmakers hun producten zullen laten proeven en te koop aanbieden. Allemaal heerlijke ambachtelijke producten! Daarnaast hebben we een waar gezondheidsplein, waar allerlei verschillende vormen van persoonlijke verzorging aanwezig zijn. Ook aan uw tuin is gedacht, op deze dag kan er advies gevraagd worden over natuurlijk tuinieren of aanleggen en is er iemand aanwezig die u alles kan vertellen over zaaien en kiemen van zaden.
Kortom een zeer aantrekkelijk programma om op zaterdag 28 april Zorgboerderij ’t Radje te bezoeken!
De entree voor deze dag is gratis en begint om 12.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Kom sfeerproeven, kom genieten en laat u verbazen! U bent van harte welkom aan de Westerbuurt 9 1606 AK te Venhuizen.