Opbrengst fancy fair naar Kenia!

Op 30 maart organiseert de Jozefschool in Venhuizen een fancy fair als afsluiting van hun jaarlijkse wereldproject. Dit jaar staat het wereldproject in het teken van Afrika. Een deel van de opbrengst van de fancy fair gaat naar het Pamoja Kenya Project 2022-2023 waar Joyce uit Grootebroek aan mee gaat werken.

Pamoja Kenya Project 2022-2023
Eerder was in de Streker te lezen dat de Grootebroekse Joyce een bijdrage ging leveren aan het Pamoja Kenya Project 2022-2023. Dit project is een jaarlijkse actie met als doel om een duurzame omgeving te creëren waarin kinderen in Kenia veilig kunnen spelen, leren en zichzelf ontwikkelen voor een betere toekomst (www.pamojakenya12thgen.com).
Leerkrachten van de Jozefschool lazen over het project en wisten meteen dat zij een deel van de opbrengst van de fancy fair aan dit project wilden doneren!

Wereldproject
Op de Jozefschool wordt ieder jaar een wereldproject gedaan waarbij één werelddeel centraal staat. De afsluiting van het wereldproject levert geld op om aan verschillende goede doelen te doneren. De Jozefschool kiest ieder jaar doelen die bij het werelddeel passen waar zij over werken dat jaar. De afsluiting vindt op verschillende manieren plaats. Jarenlang is er een fancy fair georganiseerd en in de coronajaren een succesvolle sponsorloop.

Gezond oud? Begin jong!
Dit jaar werkt de Jozefschool over het werelddeel Afrika en dan met name over gezondheid. Naast het lezen in boeken, knutselen, filmpjes bekijken, komen er ook verschillende gastsprekers in de klassen langs. Ook Joyce komt in verschillende klassen vertellen over het Pamojo Kenya Project 2022-2023, zodat meteen duidelijk voor de kinderen is waar zij als school aan gaan doneren dit jaar en hoe hard dat nodig is!

Fancy fair
De fancyfair is op donderdag 30 maart van 18.30 u tot 21.30 u. Kinderen verkopen zelfgemaakte spullen, er zijn leuke spelletjes te doen en andere activiteiten. Er worden loten verkocht, er draait een rad van avontuur en er worden allerlei lekkernijen verkocht. Kortom, een ontzettend leuke avond die u niet wilt missen