Op naar een nieuw avontuur

Tekst en foto: Fred Homan

Astrid Kok is pas 22 jaar, maar voetbalt al sinds haar elfde. Ze is begonnen bij SEW en speelt nu drie seizoenen bij Spirit’30. In Nibbixwoud is zij naast voetballen begonnen met training geven aan de MO15. Voorwaarde om naar Spirit’30 over te stappen was dat zij ook in Hoogkarspel training kon gaan geven.

Ze was het afgelopen seizoenen trainer/coach van de MO17/19 en speelster van Dames 1. De club was daar maar wat blij mee, want niet veel later ging zij zich bemoeien met vele zaken eromheen.

Damesvoetbal coördinatie
Ze maakte de teamindelingen van de meiden, organiseerde vriendinnendagen en coördineerde het gehele damesvoetbal. Hier kwamen de ambities van de club en haar tezamen. Net als Astrid vindt Spirit’30 het meidenvoetbal belangrijk. De opmars van het vrouwenvoetbal ligt hieraan ten grondslag. Het aankomend seizoen gaat straks als alles weer ‘normaal’ is van start met drie dames senioren teams!

Naar Scandinavië
De club zal het helaas zonder haar gaan doen. Een internationale sollicitatie voor wiskunde docent betekent, dat zij aankomende zomer les gaat geven in Scandinavië. Net onder Stockholm start zij aan een nieuw avontuur op een internationale school. Haar keuze voor Zweden heeft te maken met het goede onderwijs daar. Ze is een buitenmens, dus kan daar haar hart ophalen met mountainbiken, wandelen en hardlopen. De afstand met haar woonplaats vindt ze niet onoverbrugbaar om af en toe een weekendje naar West-Friesland te reizen.

Internationale ‘transfer’
Ook het voetbal zal straks van haar kwaliteiten kunnen profiteren. Ze gaat trainen en spelen bij de Dames 1 van Kallhäll FF, een beetje een ‘internationale transfer’ zoals zij het zelf betitelt. Astrid neemt afscheid van ‘haar meiden’ met een laatste training op 23 juni. Die zal bestaan uit een rugby clinic door twee vrouwelijke speelsters en hoofdtrainer van de Rugby Club West Friesland en een gezellige avond.

Tekst Fred Homan