Ook kermisfotografen moeten het anders doen

Foto: De Streker

Kermis, hét dorpsfeest! Zoals in veel plaatsen is kermis een mengelmoes van zwieren en zwaaien in de attracties, gezellig samen zijn met vrienden op een kermisborrel en genieten van bier met een oliebol (des gewenst als ontbijt). Lutjebroek kent al jaren een kermis, waar lange voorbereidingen aan vooraf gaan én zo mogelijk nog langer over wordt nagepraat.

Voor de fotografen van de Streker- Peter Ligthart, Olga en Maud de Boer- elk jaar weer een mooie klus om deze bruisende festiviteit mooi vast te leggen.

“Het fotograferen van dé kermisvreugde zal voor ons dit jaar niet of nauwelijks mogelijk zijn, dus rekene we erop dat u zelf foto’s maakt van de kleinschalige festiviteiten die wellicht nog wel kunnen plaats vinden.”

Zelf foto aanleveren

Omdat we er vanuit gaan of in elk geval positief blijven dromen dat een kermis –als vanouds- er een volgend jaar wél in zit, hopen we dat iedereen zich dit jaar als fotograaf opwerpt en zijn foto’s met de Streker zal delen. “Ben jij met een gezin of groep vrienden toch helemaal in de kermissfeer én zie je kans een mooie selfie te maken? Graag! We zien de hele reeks foto’s graag tegemoet.

Groot, groter, grootst

Het archief van de Streker is groot, de hoeveelheid kermisfoto’s van voorgaande jaren is enorm. Vullen jullie ons archief aan? Stuur je foto’s per e-mail (en niet via Whatsapp). We willen ze namelijk graag in een zo groot mogelijk formaat ontvangen. Zet je de fotograaf er even bij en wie we zien op de foto? Kies niet alleen je mooiste foto uit, juist die ‘andere’ foto vertelt vaak het verhaal.

Ik wil het verhaal horen

Hebben jij en je mede-feestvierders een groep met wie er al jaren gefeest wordt? Is jouw kermisborrel bijzonder leuk? Zijn er bijzondere tradities waarover je ons meer kunt vertellen? Die kermisverhalen horen wij graag. Vertel het ons, dan wij schrijven het verhaal. Uiteraard krijg jij de tekst vooraf ter inzage. Er kan dus werkelijk niks misgaan. De foto’s die we maken van je groep krijg je uiteraard ook. Wat houd je tegen? Meld je nu al aan voor volgend jaar!!