Onweerstaanbaar lekker: LUTJEkoekjes!

Gevaarlijk lekker! Cees blijft er zelf ook van genieten en steekt nog snel een LUTJEkoekje in zijn mond. Tekst en foto: OdB /Streker

Voor veel Strekers is het geen geheim meer, dat je voor lekkere koekjes bij ‘t Bakkershuys van Cees en Wilma in Lutjebroek moet zijn. Toch hebben zij zichzelf wéér overtroffen. Voor alle Lutjebroekers zijn er nu de énige échte LUTJEkoekjes. Woon je niet in Lutjebroek? Niet getreurd, Cees bakt er ruim genoeg voor iedereen.
Een speciaal recept maakt dat mensen van heinde en ver komen naar de P.J. Jongstraat 70 om flink wat zakjes van die lekkere speculaasachtige lekkernij in te slaan. “Mensen uit o.a. Wormerveer waaien hier aan, speciaal voor de LUTJEkoekjes.,” lacht Cees. “De beste man vond dat de koekjes zelfs een eigen etiket behoorde te hebben en had dat zelfs al voor ons klaar gemaakt. Ook hebben we al bezoek gehad, dat een hele bestellijst mee had voor alle medewerkers van zijn bedrijf verderop in het land.” Cees lacht: “Ik heb meteen maar octrooi aangevraagd op het geheime recept!”
Brood, gebak en koek
Voor lekker brood in allerlei soorten, voor zeer divers gebak of taart en dus ook voor koekjes voor bij de koffie kun je terecht bij ’t Bakkerhuys. “We bakken alle dagen vers en alleen al de geur maakt dat je trek krijgt. Juist nu we richting de Sinterklaas en kerstdagen gaan, is speculaas iets wat de zintuigen prikkelt. Ook al lijkt ons LUTJEkoekje vanaf de buitenkant misschien op een gewoon speculaasbrokje, de geheime receptuur en vooral het speciale bakproces maken er een veel lekkerder koekje van. Je moet het proeven om te geloven.”
Iedereen snoept mee
In het weekend van eind oktober werden alle bewoners van het Nicolaashuis getrakteerd door Cees en Wilma op zo’n bijzonder LUTJEkoekje bij de koffie. Ook de bewoners van Rigtershof viel deze traktatie ten deel. “We slaan niemand over, sommige mensen komen we het brengen en anderen zullen ze zelf moeten komen halen in de winkel. Maar we zorgen dat er voldoende is elke dag.”
Burgemeester proeft ook
In Stede Broec was Cees welkom op het gemeentehuis waar hij burgemeester Wortelboer een zakje LUTJEkoekjes mocht aanbieden. In coronatijd had deze actie even wat voeten in aarde om het voor iedereen veilig te houden. Maar juist in deze tijd is zoiets extra waardevol en een mooi gebaar. LUTJEkoekjes zijn alleen te verkrijgen in Lutjebroek, maar worden inmiddels door heel Nederland geproefd en gewaardeerd. “Waar een klein dorp groot in kan zijn!”
’t Bakkershuys groeit
Dankzij de inzet van Cees en Wilma en hun winkel kunnen we stellen dat ‘t Bakkershuys groeit. Met mooie acties als het uitdelen van lekkere koek en het verzorgen van karren vol hortentia’s zetten zij zich steeds weer in voor het hele dorp. Bij allerhande feesten zijn zij van de partij! “Maar belangrijkste blijft de heerlijke kwaliteit van onze producten tegen een goede prijs. Dat weten mensen te waarderen. Dat levert mooie opdrachten op. Want inmiddels mogen wij niet alleen het brood voor omringlocatie Nicolaas, maar ook voor het Rigtershof verzorgen en ook Sorghvliet Andijk en het gezinspaviljoen daar hebben zich aangemeld.