Online wielerwedstrijd

V.l.n.r. Renzo Bot, Tim Groot en Wout Koomen. Foto Tim Groot

Renzo Bot, Tim Groot en Wout Koomen, drie jonge Westfriezen en collega’s bij het bedrijf ‘Wrap my bike’ zijn in training voor een online wielerwedstrijd. Een account aan maken via het bedrijf Zwift was alles wat nodig was om de fietsen in het bedrijf in Medemblik te koppelen aan de fietstrainer.

“Hierdoor kunnen wij altijd zien op welk niveau en op welke snelheid wij bezig zijn.
Via het bedrijf Zwift kan je ‘gewoon thuis’ andere fietsers van over de hele wereld ‘virtueel’ ontmoeten.”

Intensief
In een sportpraatje bracht Tim, bekend met het wielrennen, deze uitdaging ter tafel. Om een ‘stukje kennis’ op te doen hebben de heren contact gezocht met Gertjan Tool van Spinnrz in Enkhuizen. Hier konden ze terecht voor een nulmeting, voor het conditieniveau en adviezen voor een trainingsschema en opbouw. Zo zijn ze met de intensieve training van start gegaan om deel te kunnen nemen aan die speciale dag in juli. Vijf tot zes keer in de week werken zij nu met elkaar aan de trainingsopbouw, een combinatie van kort en krachtig fietsen tot een duurtraining van ongeveer vier uur.

Wrap my bike

Op het YouTube kanaal is via een video de voortgang van de drie te zien. Op Instagram hebben zij nu al 30.000 volgers. Het bedrijf Wrap my bike is in januari 2018 met twee man van start gegaan en inmiddels werken zij nu met zeven personen. Een bijzondere en snelle ontwikkeling. De drie fietsen waarop de mannen zich voorbereiden hebben net als hun shirt een eigen design.

Wedstrijddag
De dag van de wedstrijd -16 juli 2021- zijn er waarschijnlijk 100 deelnemers van ‘all over the world’ die deelnemen aan de wielerwedstrijd” Een dag om met zijn drieën, vol enthousiasme en toch ook met een bepaalde spanning, te beleven.

Piet Reus