Onderneem actie als jullie relatie in de gevarenzone zit

Smartphones en tablets
Natuurlijk is het fijn om ze te gebruiken als jullie niet bij elkaar zijn. Maar in de vrije momenten met je liefdespartner vormen ze een behoorlijke afleiding. Wat helpt is om jullie verwachtingen over het gebruik met elkaar te bespreken.

Elkaar voor lief nemen
Je rekent en bouwt op elkaar en zo sluipt het erin dat je de ander niet meer erkent in wat hij/zij eigenlijk allemaal voor jou doet. Wat doet mijn partner eigenlijk altijd? Wanneer heb ik hem/haar voor het laatst oprecht bedankt? Geef elkaar oprechte aandacht, zodat er een fijne flow ontstaat.

Ruzies om onbenulligheden
Er is ruzie en jullie gooien er beiden continue een schepje bovenop, tot het volledig escaleert. Discussies “uitvechten” in het heetst van de strijd is kansloos, de emoties zijn namelijk veel te sterk. Het helpt om er op een rustig moment op terug te komen. Wat je zou kunnen zeggen is bv: “Is het goed als we er morgen na het eten in alle rust over praten?”

Geen initiatief nemen
Een afwachtende houding bij intimiteit, denken dat de ander wel affectie toont als het nodig is. Hiermee blijven zoveel behoeften en verlangens “bevroren”. Het gevolg is dat je partner zich onzeker en afgewezen gaat voelen. Het is belangrijk om je partner op een liefdevolle en respectvolle manier hierin mee te nemen, vooral als er meer speelt in jouw eigen emoties.

Liegen
Als er binnen een relatie leugens aanwezig zijn, dan staat de vertrouwensband op het spel. De veiligheid die je als liefdespartners bij elkaar ervaart is er opeens niet meer. Het herstel in het vertrouwen kan soms jaren duren, met de nodige emoties die daarmee gepaard gaan. Wees tot op het bot toe eerlijk, hoe lastig of kwetsbaar de situatie ook mag zijn.

Regels en claimgedrag
Vaak uit onmacht creëren we regels om de ander “onder controle” te houden. Hoe zwaar het wellicht ook voelt, regels zijn niet de oplossing. Praat erover en maak samen afspraken. Zo behoud je de gelijkwaardigheid. Realiseer je dat regels haaks op liefde staan.

Nieuwe energie in je relatie

Zeg eens eerlijk, heb je jullie relatie in sommige punten herkent? Het herkennen en erkennen is namelijk de eerste fase. De vraag is natuurlijk wat je/jullie er nu aan gaan doen. Kom dan gerust eens kosteloos en vrijblijvend kennismaken in mijn praktijk in Enkhuizen. Ik help jou/jullie graag. Gun jezelf en je relatie nieuwe energie!

Groetjes Kim