Nooit te oud om te tennissen

Dat bewegen gezond is en dat je hier nooit te oud voor bent bewijst Ad Siemons, die op Tweede Kerstdag de leeftijd van 89 jaar bereikt. Samen met Jan de Munnik verzorgt hij nog steeds iedere dinsdagmiddag met veel plezier het tennissen voor senioren-plus. “Iedereen die mee wil doen kan en mag meedoen, of je nu ervaring hebt met tennissen of niet”, aldus Ad, die bij het woord senioren-plus meteen uitlegt dat het èn voor senioren èn voor senioren-plus toegankelijk is.

fysieke mogelijkheden
Ad is ruim 22 jaar voetbaltrainer geweest en heeft het tennissen hier altijd naast gedaan. Op zijn 50ste jaar heeft Ad gekozen om te leren voor tennistrainer. Maar tijdens het ‘Samen Bewegen en het tennissen voor senioren-plus’ vindt Ad het woord trainer niet echt kloppen. “Wij kijken naar de fysieke mogelijkheden van de mensen en zijn in dit geval geen trainers, maar geven instructies”, legt Ad uit.

laagdrempelig
Dit maakt dan ook meteen dat het tennissen voor senioren en senioren-plus laagdrempelig is. “De enige verplichtingen die we hebben zijn: dat je je dinsdagochtend moet afmelden als je dinsdagmiddag niet kunt komen en ook een goede instelling is een vereiste, dat is alles”, lacht Ad. Ook is hij erg trots op het feit dat ze onafhankelijk zijn. “Wij hebben alles zelf in de hand en betalen de huur van de hal en de tennisbanen. De Gemeente staat achter ons en steunt het project, dus voor wat betreft de tennisbanen is dit allemaal prima geregeld. Tijdens de wintermaanden in Sporthal de Kloet vragen wij een kleine bijdrage aan onze leden voor het huren van de zaal zodat we het hele jaar door lekker bezig kunnen blijven”.

Iedereen kan tennissen
“Met de juiste begeleiding en instructies kan iedereen tennissen”, aldus Ad die met heel veel plezier iedere dinsdagmiddag naar de sporthal vertrekt. “Ik kan ook met veel plezier binnen zitten en naar buiten kijken, maar zolang de gezondheid het toelaat is het veel leuker om onder de mensen te zijn en ze iets mee te geven in het ‘Samen Bewegen’. En dan moet ik er ook bij zeggen dat de sfeer onderling ook altijd erg goed is en dat we met elkaar een leuke club mensen hebben”.

Wanneer en waar:
In de herst en de wintermaanden in Sporthal De Kloet van 15.15 tot 16.45 uur.
Tijdens het voorjaar en in de zomer op tennispark TC Het Grootslag, elke dinsdagmiddag van 13.00 tot 14.30 uur.
Alle lessen worden afgesloten met een potje vrij spelen.

Heeft u zin om ook mee te doen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Ad Siemons: tel 0228-513 207.