Nieuwe penningmeester gezocht voor D.E.S.S.

Sportvereniging D.E.S.S. uit Hoogkarspel is hard op zoek naar een nieuwe penningmeester. De huidige penningmeester Wendy stopt er na 6 jaar mee en wil het stokje graag overdragen.

Wendy musman is nu zes jaar onze penningmeester. “Zeven jaar geleden had het vorige bestuur een noodoproep gedaan voor opvolging nieuw bestuur, omdat zij er mee ging stoppen. Een vereniging geen bestaansrecht zonder bestuur. Dat kon ik niet laten gebeuren.”

Leuk om te doen
“Ik heb in mijn jeugd jarenlang bij D.E.S.S. gesport. Het is een gezellige en bloeiende vereniging met circa 280 jeugd- en seniorleden waarbij de focus ligt op het geven van gymnastieklessen. Het leek mij erg leuk om vrijwilligerswerk voor deze vereniging te mogen doen. Het is bij mij met de paplepel ingegoten dat het goed is om je in te zetten voor een ander, of in dit geval een vereniging. Daarom heb ik destijds op de oproep gereageerd.”

Ik begon als algemeen bestuurslid en nam een jaar later het stokje van de vorige penningmeester over. Daarnaast heb ik mij bezig gehouden met de organisatie van bepaalde activiteiten. D.E.S.S. organiseert jaarlijks in november een speculaaspoppenactie om extra geld voor de clubkas op te halen. Samen met een ander bestuurslid heb ik dit een aantal jaar georganiseerd. Een drukke periode maar door het succes heb ik er een voldaan gevoel aan over gehouden.

Een paar jaar terug ben ik uit het dorp verhuisd en gaan samenwonen met mijn vriend in Hoorn. De afstand is letterlijk en figuurlijk te groot aan het worden.
In ons bestuur zijn we al een paar jaar aan het zoeken naar een vervanger. Maar net als bij veel verenigingen zijn vrijwilligers erg moeilijk te vinden.
Maar zonder penningmeester heeft de vereniging geen bestaansrecht. Dus daarom weer een noodoproep. Het zou toch erg jammer zijn als de vereniging zou moeten worden opgeheven en alle 280 leden niet meer kunnen sporten!! Wie helpt de vereniging uit de brand??! Het is niet moeilijk maar enige financiële kennis is wel handig. Wij voeren de financiële administratie in E-boekhouden en de ledenadministratie in Club Assitent. Beide pakketten zijn vrij overzichtelijk en snel onder de knie te krijgen. Qua tijdsindicatie moet je aan ongeveer 1 uur per week denken. In sommige periodes ben je wat langer bezig, zoals met de financiële afronding van het seizoen of het verwerken van contributiefacturen. In andere periodes ben je alleen tijd kwijt aan het betalen van facturen.

Het zou heel erg fijn zijn als er een opvolger voor de financiën komt. Je word niet in het diepe gegooid want ik ben bereid je nog een periode ondersteuning te geven en je mag altijd bij mij terecht als je daarna vastloopt. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen.”

Dus heb je kinderen bij D.E.S.S. of sport je er zelf: Kom onze vereniging ondersteunen!
Je krijgt er heel veel voor terug. Denk aan alle leuke activiteiten: Herfstkamp, Pietengym, Sportfestijn, Dess Clubdag en Disco en hele leuke mede bestuursleden.
Voor meer informatie kun je bellen met Wendy: 06 3444 6409 of met de voorzitter Antoinette van Westen: 06 1044 5454