Nieuwe leden welkom bij Bridge Soos

In de dorpshuis De Stek in Grootebroek spelen zo rond de 50 leden wekelijks bridge. Een kaartspel waarvan de regels in het begin best even lastig zijn, maar gelukkig zijn daar cursussen voor. “Eenmaal geleerd, is het dit misschien wel het allerleukste kaartspel om te doen.”
“Bij de soos spelen we voor ons plezier en ontspanning, we spelen geen competitie. Hetgeen niet wil zeggen dat het er niet fanatiek aan toe gaat soms, het blijft toch leuk om een spelletje zo goed als mogelijk uit te spelen.” Bij de Soos ‘Het Middelpunt’ worden er zes ronden gespeeld in twee lijnen.
Soos heet Het Middelpunt
De brigdesoos is 31 jaar geleden gestart in de Princensluis en later verhuisd naar het Middelpunt, daar komt ook de naam vandaan. Ook al zijn ze inmiddels verhuisd naar De Stek, de naam ‘Het Middelpunt’ hebben ze aangehouden. De vaste speelmiddag is op donderdag van half 2 tot ongeveer 5 uur. “De middag is ook heel prettig voor mensen die ’s avonds liever de deur niet meer uitgaan.”
Vrijwilligers
Het bestuur regelt best heel veel, maar wil vooral de vrijwilligers van hand-en spandiensten even genoemd hebben als onmisbaar. “We doen het echt samen, naast het bestuurlijke deel zoals een voorzitter, penningmeester en wedstrijdleiding, zijn het juist de vrijwilligers die helpen met de spellen voorbereiden en de tafels en stoelen klaarzetten en afbouwen die we heel dankbaar zijn.”
Aan de bar
De Stek is tijdens het bridgen geopend en de bardienst zorgt voor verse koffie, thee en andere dranken. Iedereen kan zelf zijn bestelling doorgeven en afrekenen. Op die manier wordt het echt een gezellige middag uit.
Gezelligheid
Ook naast de speelmiddagen is er volop gezelligheid bij de soos. “Rondom de Paas- en Kerstdagen zorgen we altijd voor een extra hapje en een drankje, ook organiseren we in maart het snerttoernooi.” Riet organiseert zelfs elk jaar een reisje, waar men aan deel kan nemen. Dit doet zij inmiddels 19 jaar en elke keer is het weer een hele gezellige belevenis om met elkaar op pad te gaan. “Dit jaar vertrekt de groep van 28 personen naar Gaasterland half oktober.”
Doet u mee?
Er is ruimte voor nieuwe leden. Of u zich opgeeft als duo of als eenling, u bent van harte welkom. Het is wél belangrijk dat u het spel en de regels reeds kent, de soos heeft geen opleiding. Wel kunnen zij u doorverwijzen naar een cursus in de buurt. Voor informatie kunt u mailen naar bridgesooshetmiddelpunt@gmail.com