Nick Doodeman ultieme teamspeler FC Volendam

Foto: Fred Homan

De op de rechterflank spelende Nick Doodeman is inmiddels een vaste waarde in het team van FC Volendam. Nick is op 4 jarige leeftijd begonnen met trainen bij ASV’55 om te kijken of voetbal wel leuk zou zijn. Het plezier in voetbal had hem te pakken en het jaar erop startte hij in de F’jes. Na een jaar in de E’s was er een wedstrijd tegen de Zouaven waarin hij diverse malen scoorde. Niek Huisman was die kleine snelle veel scorende buitenspeler opgevallen en vroeg hem, en zijn ouders of een stapje hoger spelen met meer tegenstand niet iets voor hem zou zijn.

Na enkele jaren waren er de selectiedagen van AZ in Grottebroek. Hierbij was Nick de scouts uit Alkmaar opgevallen en was er de uitnodiging om mee te komen trainen in de -12. Vader Doodeman kreeg tijdens die training al te horen dat als hij wilde Nick bij AZ mocht komen spelen. Bij AZ spelen betekende dat er ook school gevolgd moet worden in Alkmaar, en er s ‘morgens om half 8 een busje voor komt, die je dan na een lange dag om 7 uur weer thuis brengt. Een behoorlijke verandering op jonge leeftijd, maar ambitie is dan doorslaggevend. In zijn periode bij AZ is Nick geselecteerd geweest voor de 0.13 en 0.14 van West 1. In 2013 waren er uitnodigingen uit Zeist en mocht hij 2 interlands spelen in de -17 en -18. Enkele Oranje teamgenoten en nu eredivisie spelers waren Zivkovic, Pelle van Amersfoort, en Jerry St. Juste. Nicks trainers bij AZ waren bekenden in de voetbalwereld. Dennis Haar (zoon van) was assistent bij AZ, is nu hoofdtrainer bij Jong PSV. Michael Buskermolen, deze speelde 399 wedstrijden voor AZ, Reinier Robbemond 4 seizoenen AZ en nu assistent naast van Bommel bij PSV. En als laatste bij Jong AZ de trainers Martin Haar, ooit de eerste Voetballer van het jaar, tezamen met ook ex AZ’er, Hollandiaan en zaalvoetbalinternational Kenneth Goudmijn. Hierna eindigde het contract van Nick bij AZ in 2017, welke lang treuzelde hem een nieuwe aanbieding te doen. Voor Nick kwam de belangstelling van o.a. FC Volendam toen op het juiste moment,  hij twijfelde niet om voor de wijdbroeken te gaan spelen. Na enkele invalbeurten maakte Nick eind september 2017 zijn debuut in de basis. Zijn eerste goal maakte hij een maand later in de uitwedstrijd tegen MVV. Kort geleden op de Toekomst zelf Nick in actie gezien tegen Jong Ajax met op de bank Reiziger en Bogarde, deze wedstrijd wist FC Volendam met 1-3 te winnen. Nick bestrijkt de hele rechterflank, eigenlijk van 16 naar 16. Alle keren dat er een Ajaxied overheen is gegaan was Nick mee. In de 6e minuut werd hij weggestuurd om in het vijandelijke zestienmetergebied de bal panklaar te leggen voor Deul die binnenschoot. Net aangekocht talent Traoré maakt hierna snel met het hoofd de 1-1 waarna middels twee penalty’s de eindstand op 1-3 is gebracht.Nick heeft een hele fijne trap, neemt daarom de vrije trappen en corners. Hij is heel slim in het duel met de Ajax back die hem met zijn flinke lichaam af en toeprobeerde te intimideren. Na het wegsturen van een Jong Ajax speler waren er nog kansen over en weer. In de slotminuten, na veel arbeid te hebben verzet verscheen Nick nog voor de Jong Ajax goal, hij wist deze kans niet te benutten.

FC Volendam heeft kortgeleden zijn contract tot juni 2020 verlengt. Nick hoopt dan met de FC Volendam in de eredivisie te spelen.

 

 

Johan Steur zegt over Nick

Nick Doodeman is een sociale jongen in de omgang en een prima speler om mee te werken. Hij is een correcte harde werker die alles doet om eruit te halen wat erin zit. Kwaliteiten van Nick zijn de momenten van diepte kiezen, hij is daar gevaarlijk in. Hij heeft een goede strakke voorzet en heeft daarnaast ook een neusje om te scoren. Nick moet om verder te komen nog iets krachtiger en fysiek sterker worden, dan kan hij ook in een 1-1 duel beter zijn actie eruit laten komen. In de omschakeling is hij altijd terug en hoef je hem niet aan te roepen.Dit is een betrouwbare kwaliteit waar je altijd een goed gevoel bij krijgt.