Muziekvereniging Dr. Nuijens coronaproof!

Foto: Fred Homan

De fanfare en de slagwerkgroep van Dr. Nuijens zijn weer begonnen met repeteren in het repetitielokaal ’t Odeon in Hoogkarspel (naast de ijsbaan). Muziektempel ’t Odeon is helemaal coronaproof gemaakt.
Bij de ingang staat desinfecterend materiaal voor de handen. De leden zitten op 1.50 meter afstand van elkaar met de koffer van hun instrument naast zich. Er is een CO2 meter aanwezig om de kwaliteit van de atmosfeer te meten. In de pauze kun je je eigen drinken gebruiken of iets halen bij de bar. Ook worden dan de deuren opengezet voor extra frisse lucht. Zo kan er toch op een veilige manier muziek met elkaar gemaakt worden.
Hobby voor jong en oud
Zoek je nog een leuke hobby in deze coronatijd, dan is een instrument leren bespelen een goede optie. Misschien ben je in het verleden al lid geweest van een muziekvereniging en is dit het goede moment om je oude hobby weer op te pakken. Ook jongeren zijn van harte welkom om bij Dr. Nuijens een instrument te leren bespelen. Zowel bij de slagwerkgroep als bij de fanfare liggen instrumenten op jullie te wachten. Samen muziek maken is een heerlijke manier van ontspannen. Iedereen speelt zijn eigen partij, maar samen wordt het een mooi geheel en dat alles onder leiding van een enthousiaste dirigent en instructeur. Bovendien is het een hobby die je tot op hoge leeftijd kunt volhouden.
In een normaal jaar
De fanfare telt 28 leden, de slagwerkgroep 12 en het opleidingsorkest 10. In coronatijd is het anders, maar in een ’normaal’ jaar verlenen de fanfare en de slagwerkgroep medewerking aan Sinterklaasoptochten in Hoogkarspel, Westwoud en Bovenkarspel. Ook spelen we bij de Avondvierdaagse in Hoogkarspel en Enkhuizen. Ieder jaar spelen we op Koningsdag en bij de Dodenherdenking. We geven ook ieder jaar een Donateursconcert en een Kerstconcert. Ook aan het Pleinspektakel in Hoogkarspel doen we mee. We luisteren met onze serenades bruiloften op. Daarnaast houden we ieder jaar een aantal acties om de vereniging financieel gezond te houden zoals de Donateursactie, de Bliksemactie en de Oudijzeractie.
De slagwerkgroep repeteert op maandag van 19.30-21.30 uur en de fanfare op woensdag van 19.30-21.30 uur. Heb je interesse dan ben je van harte welkom! Informatie kun je inwinnen bij: secretaris@drnuijens.nl tel. 0643719144. Vergeet ook niet voor 25 oktober op Muziekvereniging Dr. Nuijens te stemmen via de Raboclubsupportactie als je lid bent van de Rabobank. Alvast hartelijk dank voor je stem.
Op 31 oktober is de bekende Oudijzeractie: Hoogkarspel 09.30 uur – 12.00 uur, clubgebouw Odeon naast de ijsbaan, Westwoud 10.00 uur – 11.30 uur op de parkeerplaats bij De Schalm