Muziekvereniging Dr. Nuijens 100 jaar

Muziekvereniging Dr. Nuijens uit Westwoud - Hoogkarspel viert op 19 januari 2019 haar 100-jarig jubileum met een spetterend concert in Sporthal de Sluis. De foto is uit het archief van Dr. Nuijens.

Honderd jaar geleden, op 19 januari 1919, is Muziekvereniging Dr. Nuijens opgericht als onderafdeling van de R.K. propagandaclub Sint Paulus. De vereniging was vooral bedoeld om de jongeren in Westwoud van de straat te houden. Al snel werd de muziekvereniging zelfstandig en begon met 26 leden, waarvan er slechts 3 noten konden lezen.

Toch is de vereniging, ondanks de oorlogen en de crisisjaren, altijd blijven bestaan. Precies 100 jaar later, op 19 januari 2019, wordt het 100-jarig jubileumconcert opgevoerd in Sporthal de Sluis in Hoogkarspel. Een eeuw lang muziek!

Westwoud – Hoogkarspel
Al in 1920 blijkt ook zustergemeente Hoogkarspel interesse in de muziekvereniging te hebben en komen er ook leden vanuit Hoogkarspel bij de vereniging. Concerten worden dan ook altijd in beide gemeenten gegeven. Jarenlang repeteert de fanfare het ene half jaar in Westwoud en het andere half jaar in Hoogkarspel. Veel gesleep met instrumenten was hier het gevolg van. De slagwerkgroep zat in een basisschool en groeide ook uit haar jasje. De oplossing kwam in een eigen repetitiegebouw, het Odeon. Repetities, muzieklessen, kleine concertjes voor de leerlingen en wat vooral belangrijk is: ruimte voor het opbergen van de instrumenten, werd nu allemaal bij elkaar gebracht in het Odeon.

Modern jasje
Ook een muziekvereniging moet met haar tijd meegaan. De huidige uniformen zijn inmiddels 25 jaar oud en niet meer van deze tijd. Om de jeugd erbij te houden, willen we de hele muziekvereniging in een modern jasje steken, zodat de jeugd ook met opgeheven hoofd wil mee marcheren op straat bij Koningsdag, de Sinterklaasintocht en de avondvierdaagse.

Crowdfunding Dr. Nuijens slaat door!
Niet alleen de uniformen zijn aan vernieuwing toe, ook de slagwerkinstrumenten hebben hun beste tijd gehad. Hiervoor zijn we een crowdfundings-actie gestart. Via www.hetluktons.nlkunt u geld doneren en zo bijdragen aan dat Dr. Nuijens kan blijven slaan. We zijn blij met alle bedragen, zowel klein als groot. Bij een gift van €100,- ontvangt u 2 entreekaarten voor ons jubileumconcert op 19 januari, bij een gift van €250,- ontvangt u een drumclinic verzorgd door onze slagwerkgroep, bij een gift van € 500,- ontvangt u een serenade op afspraak en bij een gift van €750,- of meer krijgt u een dirigentenclinic. U kunt ook anoniem doneren. Wij zien u graag op 19 januari 2019 om ons 100-jarig jubileum mee te vieren!