Museum Sow to Grow: de Amaryllis

Foto aangeleverd

Het einde van het kalenderjaar is bij uitstek de tijd van de Hippeastrum, in de volksmond beter bekend als Amaryllis. Breng daarom een bezoek aan de boeiende show met een enorme diversiteit aan kleuren. De Nederlandse topveredelaar Pascal Berbée presenteert er vele nieuwe cultivars van 8 december 2021 t/m 8 januari 2022 in het museum aan de Westerstraat 111.

Meer dan 100 bloeiende Amaryllisbollen in potten en bloemen in vazen zijn in een fraai arrangement te bewonderen zijn. Liefhebbers kunnen reeds tijdens de tentoonstelling voor € 5.- een bloeiende bol in pot adopteren, betalen en deze op zondag 9 of maandag 10 januari 2022 komen halen en mee naar huis nemen.

Bolgewas

De Amaryllis is een bolgewas uit de familie Amaryllidaceae en staat bekend om de enorme bloemen. De opkweek van Amaryllis zaden is een delicaat proces dat precies onder de juiste omstandigheden moet gebeuren. Zowel het stuifmeel als de zaden zijn slechts beperkt houdbaar.

Vele kleuren
De Amaryllis is rond de kerstdagen zo gewild vanwege de vele beschikbare kleuren en de mogelijkheden om ze in kerststukken te verwerken. De combinatie van rood en groen zijn van oudsher de kleuren van Kerstmis. Groen symboliseert hoop, leven, nieuw begin en rood staat voor lijden, liefde, offer en feestvreugde. Rood en groen staan tegenover elkaar in de kleurencirkel en vormen samen een harmonieuze combinatie.

Museum Sow to Grow
Plantenveredeling is van bijzonder belang voor de voedselvoorziening en het welbevinden van de wereld. Laat u informeren in ons interactieve museum.
De land- en tuinbouw is een moderne bedrijfstak die gebruik maakt van de meest geavanceerde technologie. Het is een bedrijfstak die mogelijkheden biedt aan jongeren die interesse hebben in voeding, natuur, technologie, maatschappij en duurzaamheid.

Wij houden ons strikt aan de richtlijnen van het RIVM. Bezitters van de Museumkaart hebben gratis toegang.