Miniatuurkermis expo in de Wurf in Lutjeboek

Zaterdag 24 maart en zondag 25 maart beleeft Lutjebroek een primeur. Het nieuwe kermisseizoen 2018 gaat dààr van start en niet zomaar: meer dan honderd kermisattracties zullen daar worden opgebouwd. Michel de Jong, in hart en nieren kermisman en modelbouwer, organiseert, samen met Marcel Deen, de Kermis Expo van het jaar. Daartoe hebben zij tientallen hobbyisten uit het gehele land, ja, zelfs uit België, bereid gevonden om dit weekend voor u een wervelende show neer te zetten. Tienduizenden lampjes, snelle motoren, nostalgische attracties, kermismuziek, transporten en woonwagens maken dit samen tot één van de grootste miniatuurkermissen van Nederland.

Gedacht kan worden aan geheel zelf ontworpen en gebouwde attracties zoals een BreakDance, of aan Faller attracties met de allerkleinste LED-lampjes. Ook Lego Boosters, Fischertechnik attracties, en K’nex draaimolens zullen aanwezig zijn en dat allemaal in verschillende schalen. Fotos en films naar vele attracties in diversen schalen die aanwezig zullen zijn.

En bij zo’n grootse kermis in het klein horen natuurlijk ook echte oliebollen, nattuurlijk van Ben Leek die worden in de kraam vers voor u gebakken. Kinderen kunnen zelf mini-attracties besturen, plaats nemen in een echte kermisgondel en zelfs vanuit een echte kassa een simulatie attractie besturen.

Michel de Jong voegt nog toe: “Bij de ouderen zullen vele foto’s en films en miniaturen van nostalgische zaken de vroegere kermistijden doen herleven, zo wordt er tijdens de tentoonstelling een miniatuur Swing Mill van zo’n zestig jaar geleden, vanuit de bijbehorende miniatuurvrachtauto’s opgebouwd. En ook de kinderen kunnen van alles doen: kermisgeluiden regelen, kleurplaten kleuren, attracties besturen en meer. Al met al interessant voor jong en oud en voor techneuten, sfeerproevers en modelbouwers”. Zie hier complete lijst van de aanwezige exposanten.

Marcel Deen laat nog weten: “We staan vaker op exposities tijdens kermissen of hobbybeurzen, maar dat is vaak in het zuiden van het land, daarom is deze expositie uniek: heel groot en heel divers en dat in Noord Holland. Dit komt niet zomaar weer, zoals we dan zeggen: Mag je niet missen, daar moet je bij zijn”.

Zaterdag 24 maart is de expositie open vanaf 14:00 uur tot 18:00 uur en zondag 25 maart open vanaf 11:00 uur tot 17:30 uur.