Met het bridgeboek van Peter, word je nog beter

Publiciteitsschuw is Peter Naarding niet, maar deze in Haaksbergen (Twente) geboren en opgegroeide Tukker zoekt de schijnwerpers liever niet op, dat zit niet in zijn aard. Als je een boek schrijft waarvan je vindt dat bridgers er iets aan kunnen hebben, dan moeten ze wel weten dat zo’n boek er is. Dus moet er bekendheid  aan worden gegeven.  De bridgepagina van ’t Roode Hert leent zich daar uitstekend voor.

Nee ik heb het bridgen niet met de paplepel binnengekregen, maar thuis bij ons werd er veel door vader en moeder gebridget. Ik was van jongs af aan geïnteresseerd in dit kaartspel, keek  over de schouders mee en leerde het zo. Net als mijn broer trouwens. Daar zat geen dwang achter. Maar er was meer dan bridgen hoor! Ik was ook zeer actief in volleybal, dat deed ik graag en ik was er best goed in. Dus een droogkloot met een brilletje op was ik zeker niet.

Verhuizen

Door mijn werk bij de Shell verhuisde ik naar Amsterdam. Als je dan woonruimte zoekt, dan kwam je in de 70er jaren al gauw in het West-Friese land uit. Eerst in Enkhuizen en nu alweer zo’n 20 jaar in Bovenkarspel en dat bevalt ons uitstekend. Peter is al haast 40 jaar met Anneke  getrouwd. Ze werden verrijkt met twee dochters en zijn inmiddels ook alweer een trotse opa en oma. Anneke, bridget ook, al was dat indertijd  geen (huwelijkse) voorwaarde om met haar te trouwen, maar ik ervaar het toch wel als een bonus.”  

Maar genoeg over mij nu over het boek met de titel ….Beter  Uit en Tegenspelen.

Voor wie is dit boek?

Dit boek is voor een ieder van waarde om zijn uit/ afspeelniveau te verbeteren. Hoe vaak denk je na een spel niet, had ik toch maar zus of zo gedaan. Het voorkomt ongetwijfeld ook verwijtende blikken van je partner. Elk spel bestaat eigenlijk uit 2 facetten, eerst het bieden om het contract te bepalen wat gespeeld moet worden en daarna het uitspelen om dit te realiseren of door de opponent om het down te krijgen. In dit boek van 160 pagina’s leg ik uit waar je zo al op moet letten en in welke valkuilen je niet moet trappen. Het boek is geen taaie kost, maar vlot geschreven en leest gemakkelijk.

Kerstcadeau

Ja, de Sint mag dan inmiddels met zijn veeg– en roetpieten weer naar Spanje zijn vertrokken, maar de kerstman maakt alweer zijn opwachting. “Dus ‘lezer’ als je toch niks weet te vragen met de kerst, dan is dit een inkoppertje dan wel een aanrader of leg het anders als cadeau bij je maat onder zijn kerstboom. Dan snijdt het mes aan 2 kanten..Het boek kost 22 euro en  is te verkrijgen dan wel af te halen bij Peter Naarding, Rozenboomlaan 7 te Bovenkarspel.