Marathon op sportcircuit IJsbaan

Harry in training op het nieuwe sportcircuit van de ijsclub, hij hoopt op uw steun voor hem en het KWF. Foto: Fred Homan.

Mijn naam is Harry Schutte, sinds een aantal jaren heb ik het plan om de Marathon te lopen wanneer ik de leeftijd van 73 heb bereikt. Het is nu zover, zondag 30 augustus ben ik 73 jaar geworden.

Vorig jaar heb ik de Halve Marathon van Amsterdam gelopen en mij daarna voor de hele marathon van dit jaar ingeschreven. Deze zou 18 oktober plaatsvinden. Helaas is door Corona deze marathon afgelast.

Alternatieve route
Toen heb ik het plan opgevat om een alternatieve route uit te zetten en 18 oktober alsnog de marathon te lopen. Dat vraagt heel wat geregel m.b.t. verzorging onderweg en een route met niet te veel kruispunten, druk verkeer en/of verkeerslichten. Ongeveer een maand geleden ben ik op verzoek van mijn kleinkinderen op de nieuwe baan van de IJsclub gaan skeeleren. Dit is een perfecte locatie om mijn marathon te lopen realiseerde ik mij. Geen verkeer, de verzorging kan prima geregeld worden en ideaal voor supporters die mij willen aanmoedigen. Ik heb dit aan het bestuur van de IJsclub voorgelegd en de reactie is positief. De ijsclub pakt dit op en zal daar de komende tijd meer informatie over geven.

Ben je wel goed bij je hoofd?
Natuurlijk krijg natuurlijk vaak te horen, waar begin je aan, ben je wel goed bij je hoofd? De reden dat ik op deze leeftijd nog een marathon wil lopen is het volgende. Mijn moeder en de moeder van een goede vriendin zijn op 73-jarige leeftijd overleden aan kanker. Te jong vind ik en toen heb ik me voorgenomen om te laten zien waar je nog toe in staat bent op zo’n leeftijd. Ik loop voor mijn moeder en de moeder van Anja tegen kanker.

Geld inzamelen voor onderzoek
Ook ben ik van plan om daar zoveel mogelijk geld voor in te zamelen. Op de site van het KWF ben ik een actie gestart waarop gedoneerd kan worden. Door naar de volgende link te gaan kunt u een donatie doen: https://acties.kwf.nl/fundraisers/harryschutte. Ook wil ik een T-shirt laten bedrukken waarop staat waarom ik dit doe. Is er iemand bereid om dit te sponsoren? Dat zou geweldig zijn.

Mijn motto
Kanker de wereld uit, daarvoor loop ik de marathon uit. Dit is ook de naam die ik aan mijn actie heb gegeven. Ik heb een eindtijd in m’n hoofd van 4u 30min. In Rotterdam heb ik 21 jaar geleden gelopen in 3u 44m en ik ben sindsdien iets trager geworden, vandaar. Wie hierop wil reageren kan een e-mail sturen aan harel17rj@gmail.com

Met een sportieve groet, Harry Schutte