Mantelzorgcompliment Drechterland

Mantelzorgers in het zonnetje
Mantelzorgers zijn onmisbaar. Daarom wil de gemeente Drechterland ook dit jaar weer alle mantelzorgers in het zonnetje zetten. Het langdurig en intensief zorgen voor een naaste moet namelijk beloond worden.
Uitnodiging voor een hapje en een drankje
Veel inwoners zorgen regelmatig voor een familielid, kennis of buurman. Deze mensen wil de gemeente bedanken door ze uit te nodigen voor een speciale mantelzorgmiddag. Deze middag is op vrijdag 3 of 10 november van 13.30 uur tot 15.30 uur bij Van Dis in Hoogkarspel. Er is dan tijd om te ontspannen, maar ook tijd om met andere mantelzorgers te praten en ervaringen uit te wisselen.
Aanmelden
Aanmelden kan als u een geregistreerde mantelzorger bent. Registreren kan snel en makkelijk via www.drechterland.nl/mantelzorg. Ook kan er een formulier gehaald worden bij de balie van het gemeentehuis. Aanmeldingen vóór 20 oktober hebben deze dag een plekje. Alle geregistreerde mantelzorgers krijgen een VVV-bon. Ook als ze deze middag niet kunt komen.
Zorg overnemen
Om te zorgen dat er zoveel mogelijk mantelzorgers kunnen komen, wordt de zorg tijdens deze middag overgenomen door professionals. Dit kan aangegeven worden op het aanmeldingsformulier.