Maak kennis met Palita Donkhoksung

Na een tip van oud SAV-atlete Nadine Visser, inmiddels wereldtop hordenlopen bij de vrouwen, kwam ze op 10-jarige leeftijd op atletiek. Inmiddels is SAV, de Streker Atletiek Vereniging haar thuis. Palita Donkhoksung, inmiddels 15 jaar oud heeft tegenwoordig een kruiwagen nodig om alle medailles mee naar huis te nemen.

Medailles
De ene medaille na de andere is een prooi voor haar. Begonnen met algemene training en inmiddels gespecialiseerd in vooral het werpen. En dat dit vruchten afwerpt is wel duidelijk. Op haar 13 werd ze al Nederlands kampioene op het kogelstoten en discuswerpen. Vorig jaar op 15 jarige leeftijd goud op kogelstoten en brons op discuswerpen. Ook indoor al weer de nodige prijzen gehaald. Met de kogel heeft ze inmiddels al een indrukwekkende afstand staan van 15.21 meter. Hiermee staat ze 9e van Nederland aller tijden!

Stijgende lijn
Niet alleen de kogel en de discus laat ze ver landen, inmiddels heeft ze ook letterlijk haar draai gevonden bij het onderdeel kogelslingeren. Met ook hier een 9e plaats aller tijden heeft ze een afstand staan van 46.52 meter in de categorie onder 16 jaar.
Palita hoopt haar prestaties in een stijgende lijn door te zetten! Ze volgt al trainingen bij de bond en hoopt in de toekomst het Nederlands team te halen en uiteindelijk te knallen op de Olympische Spelen. Maar als je nu al 7x Nederlands kampioen bent kon een droom wel eens werkelijkheid worden.