Levenspas voor als je in een noodsituatie verkeert

Het kan jou ook gebeuren: op een bepaald moment kun je niet meer je eigen beslissingen nemen. Veel mensen maken daarom een levenstestament, misschien heb jij dat ook gedaan. Maar hoe weten anderen dat je een levenstestament hebt en wat er moet gebeuren in een noodsituatie? Daar heeft Netwerk Notarissen nu een oplossing voor gevonden. De levenspas.
Als jij zelf jouw wensen niet meer onder woorden kunt brengen, dan doet jouw levenspas dat voor je. Op je pas staat wie er gewaarschuwd kan worden, of je gereanimeerd wilt worden en waar je levenstestament ligt. De levenspas is exclusief verkrijgbaar bij de bij Netwerk Notarissen aangesloten notariskantoren en dus ook bij .

In het levenstestament wijs je een vertrouwenspersoon aan die namens jou beslissingen neemt als je dat zelf tijdelijk of definitief niet meer kunt of niet wilt. Bijvoorbeeld omdat je de rompslomp niet meer wilt als je op hoge leeftijd bent. Of als je door ziekte zelf je zaken niet meer kunt regelen, bijvoorbeeld het betalen van rekeningen, het bijhouden van je administratie en het doen van belastingaangiften, maar ook het zorgen voor je huisdieren etc.

Ook kun je in een levenstestament opnemen wat er moet gebeuren als je niet meer thuis kunt wonen. Wil je dan thuis verpleegd worden of toch naar een verpleeghuis? En wat moet er met je huis en inboedel gebeuren als je niet meer thuis kunt wonen? Veel mensen die een levenstestament maken, denken ook na over medische zaken, zoals bijvoorbeeld welke behandelingen ze nog willen ondergaan in de laatste fase van hun leven.

De levenspas kun je bewaren in je portemonnee of opnemen in je wallet van je smartphone. Als iemand iets overkomt, is dat de plek waar men het eerst zoekt naar informatie over de persoon. Op de levenspas staat wie er gewaarschuwd moet worden in geval van nood, bij welke notaris je levenstestament ligt en of daarin medische zaken zijn geregeld. Meer weten over de levenspas? Kijk op www.levenspas.com.

Heb je nog geen levenstestament? Alvast meer weten over welke redenen er zijn om een levenstestament te maken? Dat kun je hier ontdekken: https://www.netwerknotarissen.nl/direct_check. Het gesprek met onze specialist familie & relatie over het levenstestament kun je hier voorbereiden: https://www.netwerknotarissen.nl/gespreksorientatie/levenstestament.pdf

Hans van der Horst, notaris in Grootebroek

WFO Netwerk Notarissen
Zuiderkerkplein 9, Enkhuizen
Burg. Schrijnderlaan 2, Grootebroek
tel. 0228-512444
info@wfonotarissen.nl
www.wfonotarissen.nl

Netwerk Notarissen vormt met 600 gespecialiseerde notariƫle juristen het grootste samenwerkingsverband van notariskantoren in Nederland. Zij studeren samen en onderzoeken nieuwe juridische mogelijkheden. Vanuit meer dan 150 vestigingen staan wij voor je klaar met informatie en advies op belangrijke momenten in jouw leven.