Let op burger van Stede Broec

Verbazing alom bij een bewoner van Stede Broec. Heb ik iets gemist dacht zij.
De grijze container van de HVC was verdwenen, dus de volgende dag maar op zoek.Gelukkig gevonden de volgende dag daar stond hij aan het einde van de straat.
Maar wat is dat toch zit er nu een gele sticker op? Ja zeker een gele sticker met een boete van € 95.- . Oh gelukkig er staat ook een telefoonnummer bij dat blijkt van de gemeente te zijn.
Wij als redactie gingen natuurlijk even een onderzoekje plegen of handhaving van Stede Broec wel boetes mag uitschrijven. Wij citeren de vorige burgemeester met het onderstaande artikel, hierna is er binnen Stede Broec niets veranderd.

In de laatste maanden van 2017 tot 1 januari 2018 zullen twee parttime toezichthouders worden ingezet voor twee keer zestien uur per week. Die gaan echter niet meteen overal mensen op de bon slingeren. ’Het is geenszins de bedoeling dat vanaf de start direct verbaliserend wordt opgetreden’, schrijft burgemeester Willem van Beek in een brief aan de gemeenteraad. ’Het lijkt ons verstandig om de toezichthouders eerst als oor- en oogfunctie ten behoeve van de gemeentelijke diensten en de politie te laten surveilleren, kennis te laten maken met inwoners, ondernemers en verenigingen, en ervaringen op te laten doen.’
De toezichthouders – en later de buitengewoon opsporingsambtenaren – die Stede Broec gaat inschakelen, gaan zich met verschillende zaken bezighouden. Ze worden onder meer belast met het controleren van evenementen-, exploitatie- en drank- en horecavergunningen.
Ook zullen de toezichthouders reageren op meldingen in het kader van de Algemene Plaatselijke Verordening. Hierbij gaat het om vuilnis dat op straat of in het openbaar groen is gedumpt, foutparkeren, hondenpoep en loslopende honden.

Dus burger van Stede Broec haal meteen je HVC container binnen anders kost het €95.-