Legodag bij Smallsteps

Op maandag 23 oktober, in de herfstvakantie, houdt Smallsteps Kinderopvang weer de jaarlijkse legodag.
300 kinderen en 15.000 Lego-blokjes in een enorme sporthal, dat levert mooie plaatjes op:
Kinderen krijgen voorbeeldplaten en werken samen in groepjes om van lego de mooiste bouwwerken te maken.
Je eigen fantasie gebruiken om de prachtigste creaties te bouwen is voor kinderen natuurlijk het allerleukste.
Om de creativiteit te prikkelen vragen we de kinderen om met elkaar een zo groot of bijzonder mogelijk fantasiegebouw te ontwerpen. Hier maken we dan een mooie opstelling van.
“Wat is er op een regenachtige herfstvakantie-dag nou leuker dan samen met je vrienden heerlijk te bouwen met lego?” vertelt Annemiek Klopper, manager van Smallsteps Kindervloot en Eigentijds. Door te spelen met lego dagen we de kinderen uit om van een “paar” blokjes… iets fantastisch moois te maken. Kinderen zijn zelf echt verbaasd wat ze met lego allemaal kunnen ontwerpen.
Trots laten ze het aan elkaar zien en uiteraard wordt alles netjes neer gezet om te kunnen bewonderen. En de AH sponsort de mandarijntjes dus ook voor de inwendige mens wordt gezorgd.
Het leukste van de lego-dag is dat alle locaties meteen extra lego meekrijgen naar hun eigen locatie zodat het spelen en bouwen met lego ook de komende tijd nog volop wordt voortgezet tijdens het spelen bij de buitenschoolse opvang.

Op maandag 23 oktober komen 300 kinderen van ruim 20 buitenschoolse opvanglocaties van Smallsteps in West-Friesland bij elkaar in sporthal de Flint in Bovenkarspel. De jongens en meisjes van 4 tot 12 jaar hebben er elk jaar weer heel veel lol met elkaar. Van 14.00-16.00 uur gaan ze bouwen. Dit is elk jaar een groot succes.
Drie keer per jaar bieden we alle kinderen van de BSO-locaties een gezamenlijke vakantiedag aan.