Leeuwarder contentbureau Merkmonsters steekt de Afsluitdijk over

Bovenkarspel – De Streek is sinds deze maand een contentbureau rijker. Het bedrijf Merkmonsters, gevestigd in Leeuwarden, werd in 2016 opgericht door twee studenten van NHL Stenden. Na een snelle groei, met klanten als HEMA, Expert en KOGA in haar portfolio, heeft het bedrijf besloten dat het tijd is voor uitbreiding. Met ingang van augustus is de dependance van Merkmonsters daarom officieel actief vanuit Bovenkarspel.
Met deze uitbreiding naar West-Friesland hoopt het bedrijf sneller te kunnen groeien, om zo de concurrentie aan te kunnen gaan met de gevstigde namen. Kor Wijnja (26) en Lauren Visser (30), beide founders van het bedrijf, geven aan dat er in West-Friesland veel kansen liggen voor jonge ondernemers. “Het is een bruizende regio, waar ondernemerschap wordt gewaardeerd. Dat spreekt ons ontzettend aan” aldus Wijnja.
Naast de zakelijke beweegredenen, waaronder dus de uitbreiding van het werkgebied, heeft het bedrijf ook persoonlijke belangen bij de oversteek. “Ik ben onlangs verhuisd naar Bovenkarspel en vind het als ondernemer ontzettend belangrijk om een bijdrage te leveren aan de plaatselijke economie” vertelt Visser. “Een tweede vestiging openen in de Streek was voor mij persoonlijk dan ook een no-brainer” zo vult hij aan.
Merkmonsters is overigens niet geheel vreemd in de regio. “We zijn al meerdere jaren trotste sponsor van Huttendorp Stedebroec, een geweldige stichting. Zo’n huttenfestijn, dat kennen we in Friesland helemaal niet” vertelt Visser.
Merkmonsters specialiseert zich op het gebied van online communicatie. Zo onderhoud het bedrijf social media kanalen, bedenkt ze contentstrategieën en produceert het verschillende soorten content. Op dit moment is het bedrijf druk bezig met de ontwikkeling van scripts voor slimme speakers die werken met de Google Assistent.
Wie kennis wil maken met het bedrijf kan met een gerust hart contact zoeken met de jonge ondernemers. “We kijken er enorm naar uit om aan de slag te gaan in West-Friesland en weten zeker dat we enorm veel waarde kunnen toevoegen aan de bestaande ondernemingen” zo concluderen beide.