Het was een zonovergoten dag, zaterdag 27 mei. Een mooie dag. Een dubbelmooie dag in Andijk met een warme zon en warme ontmoetingen tussen deelnemers en bezoekers van de Kunst- en Tuinroute. Creativiteit van oost tot west, gastvrijheid langs de hele route en blijde mensen op de vele locaties. Een prachtige dag.

In fraaie tuinen en op andere locaties viel veel te bewonderen, en om je over te verwonderen.  Schilderijen, tekeningen, houtsnedes, kaarten, breiwerk, beelden, keramiek, ja, zelfs vazen, gemaakt van fietsbinnenbanden en sieraden van T-shirts en van bestek. Veel bekende technieken maar ook technieken waarvan je denkt: hoe komen ze erop. Eén ding hadden de creaties allemaal gemeen: mooi!

Mooi ook dat er ook dit jaar weer exposanten waren die voor de eerste – en hopelijk niet de laatste – keer meededen. Zoals Cor op ’t Land met zijn schilderijen in de gereformeerde kerk, Loes Robbemond met de al eerder genoemde niet meer als zodanig herkenbare fietsbanden in de woest-aantrekkelijke tuin op Hornpad 2 en Debby Marchena met sublieme ijzerdraadfiguurtjes in de tuin op Dijkweg 284. Om er maar een paar te noemen. Zie alsnog de Kunst- en Tuinfolder voor een volledig overzicht van deelnemers, hun creatieve uitingen, hun muzikale optredens  en de diverse bezienswaardige verzamelingen van oude foto’s, kabouters, blikken en meer.

Een open deur en een gastvrij onthaal was er ook bij woonvorm RIBW, hoedenmuseum ‘Zet ‘m op’, zaal ‘de Mantel’ (expositie Marius van Dokkum) uitvaartcentrum ‘De Laatste Eer’, showroom Onyx, Dijkmagazijn ‘Oud Andijk’, museumboerderij Neefjes, fotoschuur Jacco Mantel en de 3 kerken.

Kortom, het was ook dit jaar weer volop  genieten van creativiteit, verzamelingen, tuinen en …- vul maar in. En van elkaar, niet te vergeten. Geweldig om te ervaren wat een wereld aan creativiteit en enthousiasme schuilging achter die paar regels in een folder. Organisatie en deelnemers: bedankt! We kijken uit naar editie 2018!

Tekst en foto’s: Jan R. Koen

[justified_image_grid rml_id=29]