Kindertafeltennisfeest bij TTV Stede Broec

 

Zondag 10 december 2017 vond het jaarlijkse Kindertafeltennisfeest plaats bij Tafeltennisvereniging Stede Broec. Maar liefst 90 kinderen uit Stede Broec, Hoogkarspel en omstreken hadden zich ingeschreven voor de editie van 2017.
In de ochtend was het de beurt aan ongeveer de helft van de groep. De kinderen van de groepen 5 en 6 mochten hun tafeltenniskunsten vertonen. Nadat de poulefases voorbij waren, gingen de beste nummers 2 van iedere poule door naar de kwartfinale. Hierin waren de spelers al wat meer aan elkaar gewaagd. En in de halve finale was dat nog meer het geval. Na enkele spannende potten ging de finale van groep 5 tussen Mika de Haan van de Mr. Spigtschool en Sep Dekker van Het Kerspel. Mika won deze spannende finale van Sep. De strijd om plek 3 werd gewonnen door Bruce Greuter van de Mr. Spigtschool.
Bij groep 6 waren de finalisten precies dezelfde als vorig jaar (toen ze uiteraard nog bij groep 5 speelden). Julian Glas (Mr. Spigtschool) en Merlijn Boon (Baskuul) speelden de finale en Julian trok hierin aan het langste eind. Derde werd Daan de Jong van de Uilenburcht.

Mr.Spigtschool oppermachtig
In de middag waren de groepen 7 en 8 aan de beurt. Bij deze groepen ligt het niveau vaak nog ietsje hoger, en we hebben dan ook weer een aantal talenten aan het werk gezien! Deze talenten bleven uiteraard ook over na de poulefase, zodat een spannende knock-out fase ontstond. Zeer veel wedstrijden moesten in een beslissende laatste game gespeeld worden, omdat de spelers zo aan elkaar gewaagd waren. Wat ook opviel was het enorme overwicht van de Mr. Spigtschool. Hopelijk kunnen de andere scholen het deze school volgend jaar weer iets lastiger maken. Ze waren namelijk oppermachtig en wonnen zo op het 4e jaar op rij meer dan terecht de wisselbeker voor best presterende school. Gefeliciteerd!
In groep 7 was het Mats Bakker die de finale wist te winnen van Pieter van Hees. Luuk van Berkel pakte het brons. In groep 8 won Jesper de Haan na een waanzinnig spannende finale van Ids Wijnker. Maik Schoorl werd in deze groep derde.

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd! Tot volgend jaar!

Alle prijswinnaars op een rij

Groep 5:
1e Mika de Haan
2e Sep Dekker
3e Bruce Greuter

Groep 6:
1e Julian Glas
2e Merlijn Boon
3e Daan de Jong

Groep 7:
1e Mats Bakker
2e Pieter van Hees
3e Luuk van Berkel

Groep 8:
1e Jesper de Haan
2e Ids Wijnker
3e Maik Schoorl