Kinderen van Berend Botje maken eigen insectenhotel

De kinderen zijn druk aan het knutselen. Foto: Sandra (Berend Botje

Grootebroek – De kinderen van Kindercentrum Berend Botje Stede Broec, gevestigd in basisschool Het Vierspan locatie Woud, hebben onlangs een eigen insectenhotel geknutseld.
De kinderen van buitenschoolse opvang Berend Botje in Grootebroek zijn de natuur in gegaan om materialen te zoeken voor hun nieuwe project; een insectenhotel! De kinderen hebben met behulp van takjes, dennenappels, wc-rollen en yoghurtemmers het hotel in elkaar gezet. Wat een mooie samenwerking. Inmiddels heeft het insectenhotel een mooie plek gekregen. Nu is het wachten op de eerste bezoekers!
Werken met thema’s
Het maken van een eigen insectenhotel is een onderdeel van het thema ‘wij verzorgen dieren’. De thema’s waar de kinderen mee werken, zijn altijd volledig afgestemd op hun interesses. In een veilige en vertrouwde omgeving leert het kind steeds meer over zichzelf, over anderen en de wereld.
Meer informatie over opvang bij Berend Botje Stede Broec?
Bij Kindercentrum Stede Broec biedt Berend Botje kinderdagverblijf, peuterspeelgroep en buitenschoolse opvang. Ben jij benieuwd hoe deze locatie in Grootebroek er van binnen uitziet of wil je meer informatie? Ga naar berendbotje.nl en maak een afspraak voor een vrijblijvende (digitale) rondleiding. Mailen kan ook naar kindercentrum@berendbotje.nl of bel 088-2337180.