Keurslager Kees de Haan gaat voor ambachtelijke kwaliteit

KKeurslager Kees de Haan gaat voor ambachtelijke kwaliteit.

Vanaf de opening van het winkelcentrum ‘Streekhof’ in 1986 kwam ‘Slager de Haan’ zoals hij werd genoemd, met de complete winkel, precies op de plek waar het bedrijf ook nu nog is gevestigd. Een ‘stek’ om blij mee te zijn.


In de sfeervolle en open winkel is via de uitgebreide vitrine, met in totaal een lengte van twaalf meter de grote diversiteit te zien. In één oogopslag ziet u de vleessoorten, de vleeswaren, de smakelijke salades, de ruim opgezette kant en klare maaltijden en de vele soorten kipproducten.

Het begin
De ouders Kees en Tini de Haan, hadden hun slagerij al vele jaren aan de Zesstedenweg en voor hen zijn het hele spannende momenten geweest om in 1986 in het winkelcentrum te starten. Die beginperiode werd door hen de tropenjaren genoemd. Voor zoon Kees was het duidelijk, dat hij interesse had in de zaak. Met de opleiding aan de Mavo, 3 jaar het leerlingwezen in Heerhugowaard en met ook een managementopleiding, is hij in 1994 in het bedrijf van zijn ouders gaan werken.

Overname

Hij heeft in 2000 het bedrijf overgenomen en zijn vader is tot 2007 zijn werkzaamheden  blijven doen. Ton, slager, is vanaf dat jaar fulltime in de slagerij gekomen. Een goede zet is geweest dat in 2015 de poelier is geïntegreerd. Opvallend is de groei van het bedrijf, de groei van het assortiment, waarbij het geheel op hoger niveau kon worden gebracht. Kees vertelt: “In 2000 werkten wij met 8 personen en nu werken wij met 19 personen, fulltime en parttimers.

In de keuken

Via de catalogusveiling van de R.K. kerk Grootebroek, werd door Kees een bezoek aan de slagerij aangeboden. Met de vijftien kopers hiervan mochten wij, op een woensdagavondenkele uren doorbrengen in de winkel en in de slagerij. In een supergezellige sfeer hebben wij genoten van het enthousiasme waarmee werd gewerkt.  De vele facetten van de slachterij kwamen aan bod. Met een glaasje en een hapje en enkele dankwoorden aan de organisatie, gingen de bezoekers met een variatie aan vleeswaren naar huis. Een avond waar, vanwege de leuke sfeer, plezierig en dankbaar op terug wordt gekeken.

Het dorpse

Dat ‘dorpse sfeertje vindt Kees belangrijk.Dat er in de winkel tijd is om een praatje kunnen maken, over alle daagse dingen en daardoor je contacten met de klanten hebben. Daar de tijd voor gunnen.”

December feestmaand

De maand brengt gezelligheid en ook met de aankleding van de winkel proberen wij wat sfeer te brengen. De vitrine zal een verandering ondergaan, waarbij een assortiment wildproducten, grote stukken entrecote, hazenrug filet, kalkoen, herten biefstuk, rollades, meerdere soorten patés te koop zullen zijn. De vleeswaren keus zal uitgebreider zijn. Voor Kees is in het begin van het jaar al bekend, wat er in december moet worden besteld. Dat heeft hij in zijn draaiboek opgenomen. Wij werken daarnaast vanuit een koelunit.”  Uiteraard wordt er gewerkt met bestellijsten en nummers voor de klanten. Daarbij wordt in de keuken, alles per onderdeel afgewerkt. Via dat schema, kan er  plezierig en gezellig, worden gewerkt.

In deze drukke tijd komen diverse oud-medewerkers weer ‘even’ helpen. “Die vinden het ook altijd weer leuk, dat  blijft ook altijd weer speciaal.Kees weet, dat hij in december zeker veel meer uren zal draaien, maar als alles weer goed verloopt dan kan hij daarmee alleen maar tevreden mee zijn.

Toekomstplannen

Kees vertelt over de plannen voor 2020: “De werkplaats wordt dan uitgebreid, dat is toch wel belangrijk en dat geeft dan weer meer mogelijkheden. Op dat moment zal er een zelfbedieningsmeubel worden geïntroduceerd, waarbij de klant zelf bepaalde producten kan oppakken, zoals pizza’s, maaltijden en broodjes.