Keurslager Kees de Haan blij met meer werkruimte

De clientèle zal er weinig van gemerkt hebben, maar de slagerij van Kees heeft een hele verbouwing achter de rug. Deze speelde zich echter niet af ín de winkel, maar hoofdzakelijk achter de coulissen. “Ik moest meer koelruimte creëren en er was ook vaak strijd om een plek achter het hakblok waar de messen geslepen worden,” lacht Kees.

“Ik ben blij en content met het resultaat. We lopen elkaar nu niet meer in de weg en onze groeiende klantenkring heeft er nauwelijks hinder van gehad. Twee dagen, een maandag en dinsdag moesten we dicht. Daarover heb ik wat slecht naar buiten toe gecommuniceerd, dat neem ik mezelf toch kwalijk, want er kwamen vaste klanten onverwachts en teleurgesteld aan de vaste deur. Excuses daarvoor.”

Vaste klantenkring

“Anderzijds deed het mij ook goed om te merken voor hoeveel mensen het vertrouwd is om bij ons te winkelen. Veel van onze klanten gaan voor de dagaanbiedingen en niet alleen voor de gehaktdag op woensdag!” Tijdens ons gesprekje, worden we kort gestoord voor een vraag van Woud Ruiter (17) die stage loopt bij de keurslager, Als hij zijn diploma’s heeft behaald kan hij mettertijd terug naar zijn vader die een slagerij in Wervershoof bestiert. Kees is blij met hem. “Hij is hier zo in zijn element, niets is hem teveel.”

Huiselijk DIY Kerst

Het Corona virus zal met de kerst echt nog niet uitgewoed zijn. Het zullen dus ongetwijfeld huiselijke dagen worden. Kees & Crew zijn al druk bezig met de voorbereidingen om aan de culinaire wensen van de klanten te voldoen. “Natuurlijk kunnen we de klant ook voorzien van wild en gevogelte, waarvoor we de echte poelier in huis hebben.” Poelier Nico is de laatste weken in een heel goed humeur, dat mede komt door de voetbalprestaties van het andere Oranje. Na een zwakke start winnen de wijdbroeken week na week, zelfs uit bij de Graafschap (2-5). Het wordt ook steeds drukker bij hem. Vele West-Friese voetballiefhebbers hebben iets met Volendam en dat willen ze hem graag laten weten.

Favorieten aan de bal

In het N.H.D. is nu een wekelijkse rubriek met een top 50 van de beste Volendammer voetballers allertijden, dus vraag ik Nico naar zijn persoonlijke top 3. Daar moest hij wel even over nadenken met zoveel goede voetballer. Zijn persoonlijke lijste heeft op nummer 1: Pier Tol, op de tweede plek Gerry Muhren en op 3 staat Wim Jonk, deze mede ingegeven omdat hij het nu als trainer zo goed doet. Schrijver dezes had graag ook Dick Tol (de Knoest) erbij gezien, want deze legendarische spits zorgde er in de jaren ‘60 voor dat hele slierten auto’s uit de Streek op zondag de wedstrijden bezochten.

Top 3 aan tafel

We eindigen uiteraard met nog drie heerlijke en smaakvolle tips van Nico. Op nummer 1 staat de Eendenborst genoteerd. Op de voet gevolgd door Hertenbiefstuk. En tijdens de feestdagen noteren we de Konijnenbout op nummer 3. Vanaf volgende week zijn er bestelformulieren en vertelt Kees tot slot: “Er komt een speciale afhaalbalie.”