Kerstmis valt in Venhuizen vroeg dit jaar

Vrijdag 26 mei 2023 zal Venhuizen ‘Kerstavond’ vieren vanaf 17 uur, dit is de avond voor kerst werkelijk van start gaat. Maar valt kerst dan niet in december hoor ik u denken? Dit jaar vieren we het ook in mei! Het kermis thema van dit jaar is ‘Let’s Christmas’.
Het hele programma vindt u op de kermisposter. Daar zal u opvallen dat een aantal dingen dit jaar anders zijn dan anders. Niet alleen valt kerst op kermisdagen, ook de harddraverij is van locatie verplaatst en dus wordt dit een ker(st)mis die u voor geen goud wilt missen.
Midden in het dorp
Café de Roode Leeuw staat midden in het dorp. Er tegenover vindt u de kermisattracties. Het terras en de overkapping middels tenten wordt dit jaar grootser dan ooit, dus de opstelling zal anders zijn dan voorgaande jaren. De harddraverij is dit jaar op dinsdag op de nieuwe locatie ’t Twijver en dus ook midden in het dorp. De kermis wordt zo een groot feest midden in het dorp, voor iedereen uit het dorp. Gezellig bij elkaar!
Eerste en Tweede kerstdag
Café de Roode Leeuw is ‘Eerste kerstdag’ zaterdag 27 mei open vanaf 15 uur. Zowel buiten op het podium als binnen is het feest. Verheug u alvast op optredens van o.a. The Cats Aglow en de Zingende DJ en de Partyrockers. Op ‘Tweede kerstdag’ zondag 28 mei houden we een kerstborrel of wel de ‘De borrel van de (L) eeuw’.
Tradities blijven
Kerstmis kan net als kermis niet zonder tradities. “De traditie van sponsorbier is uiteraard ook deze kermis gebleven. Zo kunnen we de Borrel van de (L)eeuw houden, van het dorp én voor het dorp. Doet u ook mee? Des te meer sponsoren, des te meer het een echt dorpsgevoel geeft en des te meer we met elkaar genieten. Natuurlijk ook weer met de nodige bekende muzikale bijdragen voor een geweldige feestsfeer.”
Maandag Themadag en 1e Deun
Op maandagochtend de 29e kunt u vroeg pieken met een gratis kerstontbijt. We verwachten u dan uiteraard wel op uw kerstbest aan tafel, dus trek je galajurk aan, uw trouwpak weer uit de kast, of kom als kerstengel. Verras ons met de leukste outfits. Dan verrassen wij jullie met een lekker ontbijt! Deze dag begint het plezier vroeg en gaat door tot de late uurtjes.
Dinsdag op een drafje
Naast de harddraverij gebeurt er ook deze dinsdag van alles in het dorp. Het Dorpshuis, de snackbar en café ’t Ken-Net zullen samen met café de Roode Leeuw zorgen voor de nodige versnaperingen en een horecaplein. Live muziek is uiteraard ook nu weer volop aanwezig. De Band Abba Tribute is in elk geval geboekt en dat belooft meezingen en opnieuw met de voetjes van de vloer.
U weet ons te vinden
De Roode leeuw vindt u aan Westeinde 1, 1606 CZ Venhuizen. De kermisposter voorziet u in alle nodige informatie, tijdstippen en kosten maar mocht u toch nog een vraag hebben dan kunt u die mailen aan info@cafederoodeleeuw.nl