Kerst- en lammertijd op de Schapenstreek

Mark en Anita Alderwegen. Foto: aangeleverd.

Het is gezellig druk in de stallen van de Schapenstreek in Lutjebroek. Nu de dagen korter, kouder en natter zijn, staan alle schapen weer binnen. Tevreden herkauwend liggen ze in het verse stro en kijken nieuwsgierig om zich heen. De jongere schapen staan te eten of dartelen enthousiast door de stal. De door het stro scharrelende pauw wordt begroet door een stel nieuwsgierige neuzen.

Nieuw seizoen
Tussen al die boeren idylle is Mark van Alderwegen druk in de weer met hekwerk, de boerin buigt zich over de administratie. Want ze staan aan de vooravond van een nieuw en bomvol seizoen. De kraamkamers moeten klaargezet worden. In de eerste weken van december worden de eerste lammetjes verwacht! En dat betekent ook dat het melken weer gaat beginnen, na twee maanden van relatieve rust.

Kerstavond in de stal
Traditiegetrouw is december een maand waarin er veel gebeurt op de boerderij. Voor de 14e keer opent de Schapenstreek haar deuren voor Kerstavond in de Stal. Dat weer een mooie avond te worden, met de klassieke elementen: winterverhalen in het stro, wolvilten en lammetjes kijken. De muzikale omlijsting wordt net als vorig jaar verzorgd door de mannen van Kitchenware. In de kantine wordt, naast (warm) drinken, ook taart van ’t Keetje geserveerd. Ook Stichting Vrienden van de Schapenstreek zal aanwezig zijn, om te laten zien wat zij doen. Kerstavond in de Stal duurt van 17.00 tot 20.00 uur, toegang is gratis.