Kermisborrel 25 jarig -jubileum van Wanda, Marco, Linda en Tjibbe

Dit wordt het 25ste jaar van onze kermisborrel. Tekst Creative Women. Foto Hoekstra Grootebroek.

Wanda en Marco zijn dit jaar 30 jaar getrouwd en sindsdien zijn ze ook begonnen met geven van een kermisborrel. Vijf jaar later zijn Linda en Tjibbe hierbij gekomen en inmiddels is dit het 25ste jaar van hun ‘O, zo gezellige- kermisborrel op de zaterdag van de kermis.
Ook de kinderen Dennis en vriendin Marleen, Claudia en vriend Ted en de zoon van Linda en Tjibbe, Sam (niet op de foto), organiseren al heel wat jaartjes mee.
Zoals het hoort
“Na twee jaar is de kermis eindelijk weer zoals het hoort te zijn, dus we hebben er allemaal ontzettend veel zin in,” klinkt het gelijk uit alle monden. De kermisborrel begon 25 jaar geleden met circa 30 mensen en dit is inmiddels uitgegroeid tot een kleine 100 man. “Het is een beetje uit z’n jasje gegroeid,” wordt er gelachen. “Vroeger toen de kinderen nog jong waren was het met spelletjes en limonade, maar uiteindelijk gingen ook zij vol aan het bier en werden alle vrienden ook uitgenodigd,” vertelt Wanda. “Maar de kinderen hebben allemaal het ‘huiselijke nest’ verlaten, dus dit is het laatste jaar dat zij en hun vrienden er ook bij zijn. Het is ook altijd heel gezellig geweest met jong en oud bij elkaar, dus we gaan er nog even met z’n allen extra van genieten,” vult Marco aan.
Te laat op je eigen borrel
Van rondjes in de zweefmolen in de achtertuin tot je er misselijk van wordt, in lantaarnpalen klimmen, een dag later een verkeerspaaltje voor de deur vinden, of te laat komen op je eigen kermisborrel, hier kan het allemaal! Dennis: “Een jaar of vijf geleden vond ik het een goed idee om mee te doen met de botenrace. Dat bleek achteraf geen goed idee want m’n schouder raakte uit de kom en ik moest naar het ziekenhuis.” Terwijl z’n vrienden al op de kermisborrel aanwezig waren, vroeg iedereen zich af waar Dennis nou bleef. Wanda: “Tegen 18.00 uur klonk er luid gejuich toen Dennis binnen kwam met z’n arm in een mitella. Daar was dan eindelijk onze eregast!” Meedoen met de botenrace heeft Dennis hierna, begrijpelijk, nooit meer gedaan.
Uitnodigingen
De kermisborrel is elk jaar van 15.00 tot 03.00 uur op uitnodiging, maar het komt weleens voor dat ze niet meer precies weten wie ze allemaal hebben gevraagd. “In een praatje hier en daar nodig je kennelijk spontaan weleens mensen uit, wat achteraf niet helemaal de bedoeling was,” lacht Linda. “Soms kwamen er dan ook weleens mensen binnen dat ik dacht van…huh? Maar het scheen dat ik die dus ook had uitgenodigd.”

Voorpret
Claudia, Linda en Dennis vinden het heerlijk dat de kermis na twee jaar weer is zoals die hoort te zijn. Ook het samen komen met alle vrienden en bekenden, die je normaal niet zoveel spreekt, kijken ze erg naar uit. Ted staat er iets anders in en vindt het vooral een schande dat er geen kamelenrace is! Tjibbe is ook druk met het kermis comité en de organisatie van de kermis en kijkt er ook erg naar uit om weer lekker gezellig met de vrienden mooi aan te zitten. Voor Marleen wordt het een groter probleem want zij woont in Wognum en kermis Wognum is gelijk met kermis Hoogkarspel. “Maar zaterdag is wel de minst leuke dag van kermis Wognum, dus de kans is groot dat ik dan gewoon hier zal zijn hoor,” lacht Marleen.
Eén vat per persoon
De dag na de kermisborrel is het altijd nog even nagenieten. “Ik kijk vooral altijd op van het vinden en het hamsteren van alle lege flesjes en glazen in de tuin,” lacht Wanda. “Later op de dag hebben we nog even een miniborrel, maken we alles op en gaan we daarna door naar Bantam.” Laten we in ieder geval hopen op mooi weer. Binnen is in ieder geval genoeg ruimte en ook de tent van 10 bij 5 in de achtertuin zal worden neergezet. “De voorpret is ook altijd leuk. En met genoeg eten, drinken en alle gasten wordt het vast en zeker weer een mooi feestje,” vertelt Marco. “En we hebben genoeg vaten bier, want we gaan natuurlijk wel uit van één vat per persoon,” aldus Wanda en Ted.
Last but not least wil deze kermisgroep nog even de hartelijke groetjes doen aan hun speciale kermiskind: F.S. uit W. (Mocht degene zich hierin herkennen, dan staat er een biertje klaar).