Kermis op het terras van de Roode Leeuw

Roy Vreeker, uitbater van de Roode Leeuw, serveert de vrienden Twan, Amber en Marcha, Maartje en Jody alvast een drankje. Tekst en foto: OdB.

We kunnen mopperen over alles wat niet mag, of blij zijn met wat er gelukkig weer wel kan. “Wij kiezen voor dat laatste! Het wordt ongetwijfeld een zeer gezellig weekend, “ zo klinkt eensgezind.
Eindelijk de terrassen weer open en net voor het kermisweekend zelfs een verruiming van de openingstijden. De zon die in elk geval af en toe alweer heerlijk schijnt. “Kom maar op met de gezelligheid, we zijn hier zo aan toe!”
Groot feest
Kermis Venhuizen is in normale tijden één groot feest. Met de kermiskarren achter de tractor, grote groepen vrienden die samen komen. De één na de andere kermisborrel bezoeken én er zelf één geven. Het plein vol attracties, plezier voor jong en oud. Dat zit er dit jaar echt niet in. Vorig jaar mocht de Roode Leeuw nog het hele parkeerterrein inrichten als terras en zelfs daar is dit jaar geen vergunning voor afgegeven. “We hopen dan ook echt dat volgend jaar alles weer ‘als vroeger’ door kan gaan. Dit jaar maken we er het themafeestje ‘Corona’ van en daarna willen we over Corona het liefst niks meer horen!”
Op het terras
De Roode Leeuw heeft een redelijk groot terras met plek voor 25 tafels waaraan tweetallen kunnen plaats nemen. Van donderdag t/m zondag is het geopend van 12-20 uur en maandag vanaf 9 uur met het eerste deuntje. Reserveren kan tot 14 uur en daarna geldt vol=vol. “Maandag hopelijk vooral veel verkleedpartijen in het thema ‘Corona’ zodat we een paar lokale tradities in elk geval in ere kunnen houden.” Roy vertelt: “De kaart is voorzien van smakelijke broodjes, goede uitsmijters, diverse bittergarnituren en uiteraard de heerlijkste drankjes.”
Toe aan gezelligheid
De vrienden zijn het er over eens: het is de hoogste tijd voor een beetje plezier met elkaar. De afgelopen tijd met de beperkende coronaregels is zeker voor jongelui lastig geweest. “Daarom gaan we dus even van genieten op het terras het kermisweekend. Verhalen ophalen over vroegere kermissen en vooral plannen maken voor komende kermissen en evenementen. Want wij zijn helemaal klaar voor een flink feest!”
Klaar voor de toekomst
Roy had graag zijn terras uitgebreid, maar kreeg helaas geen toestemming van de gemeente. “Dat vinden wij jammer, maar regels zijn regels en we hebben het er maar mee te doen. De afgelopen periode heeft het team gebruikt om de Roode Leeuw flink op te knappen. Diverse ruimtes zijn aangepakt. Zodra het weer mag hopen we iedereen weer te begroeten in een schitterende kroeg, met live muziek, een goede kaart en vooral met heel veel gezelligheid.”

*Dit artikel werd geschreven voordat het demissionair kabinet definitief tot versoepelingen had besloten. Houdt de laatste ontwikkelingen goed in de gaten.